Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Alături de masa de bucătărie şi de pat, scaunele sunt printre cele mai utilizate piese de mobilier dintr-o locuinţă. Deoarece copiii mici nu pot mânca la masa adulţilor, scaunele destinate bebeluşilor sunt esenţiale pentru familiile cu pitici.

Începând cu vârsta de 6 luni, când bebeluşul îşi poate susţine greutatea în poziţia şezut şi începe diversificarea alimentaţiei, mulţi părinţi se gândesc să achiziţioneze pentru cel mic un scaun de masă la care se fixează pe parcurs un înălţător, în aşa fel incât copilul să poată servi masa împreună cu întreaga familie în bucătărie.

Pentru alegerea scaunului de masă potrivit, marea majoritate a părinţilor vor ca piesa de mobilier să îndeplinească câteva atribuţii de bază: să fie util pentru o perioadă mai mare de timp, să aibă un design plăcut şi să aibă mai multe puncte de prindere pentru deplina siguranţă a bebeluşului.

Un scaun frumos colorat, confecţionat dintr-un material rezistent este adesea acceptat cu uşurinţă de copilul mic, care se simte stimulat să mănânce cu plăcere alimentele din farfurie.


Deoarece majoritatea magazinelor de specialitate îndeplinesc aceste condiţii, in alegerea scaunului de masă încercaţi să ţineţi cont şi de următoarele criterii:

  • Pentru că cel mic petrecere o bună parte din zi în scaunul de masă, acest articol destinat bebeluşilor trebuie să asigure confort utilizatorului şi de preferinţă, să fie prevăzut cu o husă detaşabilă. Când bebeluşul începe să folosească singur linguriţa şi cana cu mânere, în mod cert se va murdari. De aceea, folosirea unei huse este soluţia cea mai bună pentru ora de masă. Ea se poate spăla ori de câte ori se pătează şi refolosi imediat cum s-a uscat.
  • Indiferent de materialul folosit la confecţionarea scaunului de masă (lemn sau plastic), acesta trebuie să aibă obligatoriu un ham de susţinere prins în cel puţin trei puncte. Pentru o protecţie maximă, cel mai recomandat este sistemul de prindere în cinci puncte.
  • Unele scaune pentru bebeluşi sunt multifuncţionale şi se reglează în funcţie de statura copilului. În acest caz există opţiunea de a îndepărta tăviţa de la scaun pentru ca cel mic să fie apropiat de masa normală unde mănâncă adulţii.
  • Dacă scaunul de masă este prea jos şi nu se reglează pe înălţime, adăugarea unui înălţător este oricând un sprijin pentru copil ca să stea confortabil la masă în timp ce mănâncă.

cel mai bun scaun de masa scaun de masa multifunctional
  • O altă alternativă este achiziţionarea unui scaun de masă multifuncţional prevăzut cu tăviţă şi măsuţă separată. Masa poate fi folosită ca suport pentru înălţarea scaunului în primul an de viata, iar mai târziu, tăviţa merge înlocuită cu masa propriu-zisă de la scaun. De asemenea, masa  poate fi folosită şi pe post de birou atunci când copilul învaţă să scrie şi să folosească creioanele colorate.
  • Scaunul de masă trebuie ales şi în funcţie de posibilitatea de pliere. Un scaun pliant ocupă puţin spaţiu şi este ideal în călătorii.

Cei care vor să aibă mai mult spaţiu în bucătărie, se pot orienta în alegerea unui scaun de masă care se poate ataşa la masa din bucătărie. De asemenea, pentru mutarea cu uşurinţă a scaunului, există piese de mobilier pe rotile. Totuşi această ultimă opţiune lipseşte la majoritatea scaunelor de masă destinate bebeluşilor, de aceea, atunci când alegeţi un scaun de masa pentru bebelusi, mizaţi mai intâi pe confort şi siguranţă, apoi pe dotările tehnice ale acestor piese de mobilier (ajustarea înălţimii, stabilitatea înclinaţiei spătarului sau desprinderea tăvii de scaun) şi de abia la sfârşit ţineţi cont de avantajele secundare, precum este şi mutarea scaunului dintr-o încăpere în alta cu ajutorul rotilelor.

Imagini preluate de pe babyplus.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole