Orice pasager sau sofer trebuie sa poarte o centura de siguranta, dar in cazul femeilor gravide apare o problema cu centura de siguranta ce poate apasa pe burtica si in caz de coliziune poate rani fatul. 

Un studiu realizat la universitatea Wake Forest a analizat 2400 de accidente in care au fost implicate femei insarcinate a demonstrat ca acele femei ce poarta centura de siguranta supun fatul la un risc mult mai mic fata de cele care nu poarte o centura. In acelasi alt studiu facut in Marsilia arata ca in cazul in care centura de siguranta este pozitionată gresit pe burtica apare un risc de trauma pentru fat. Ce este de facut?

Tinand cont de rezultatele cercetarilor de mai sus cercetatorii au ajuns la concluzia ca este nevoie de o centura speciala pentru gravide, si asa a aparut un deviator pentru centura de siguranta ce are rolul de a repozitiona partea orizontala a centurii de siguranta pe sub burtica gravidei, astfel incat atat mamica cat si fatul sa fie in siguranta in cazul unei coliziuni sau franari bruste.

Au fost facute teste de impact ce au demonstrat ca o folosire corecta a deviatorului centurii de siguranta protejeaza fatul. Nu doar in cazul unui accident burtica este supusa la riscuri si si in timpul unei franari bruste exista forte mari ce pot apasa pe burtica daca nu se foloseste un deviator.

In magazinele online din Romania am gasit doar doua modele de deviatoare pentru centura unul produs BeSafe si celalalt de FirstSmile.

deviator centura de siguranta besafe gravid Deviator first smile pregnant

Deviator BeSafe Gravid vezi pret pe:

nichiduta.ro

strollers.ro

bestkids.ro

bebebliss.ro

Deviator FirstSmile Pregnant vezi pret pe:

nichiduta.ro

emag.ro

bestkids.ro 

 Cum se foloseste un deviator de centura?

1. La fel ca in video de mai sus, se pune deviatorul pe scaun, se trece cureaua kitului dupa spatarul scaunului auto si se prinde de acesta! Se regleaza in pozitia potrivita!

2. Va asezati pe scaun, va puneti centura de siguranta normal!

3. Desfaceti ariciul de pe cureaua scurta aflata in mijlocul kitului, se introduce partea orizontala de la centura de siguranta a autoturismului, iar apoi inchideti ariciul si cuplati centura.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole