In timpul anilor de crestere ai micutului tau este important ca acesta sa beneficieze de un suport adecvat pentru coloana vertebrala. Similar cu saltelele pentru adulti, saltelele pentru copii trebuie sa asigure confort, sa elimine orice presiune asupra corpului si sa inlature oboseala musculara.  Chiar daca nu este necesara o saltea ortopedica, copilul tau are nevoie de un suport ferm si confortabil. De aceea, este important sa il implici in alegerea saltelei pe care va urma sa isi petreaca o parte importanta a vietii lui, copilaria.

Inainte sa mergi la cumparaturi stabileste dimensiunea saltelei pe care doresti s-o achizitionezi. Este mult mai economic sa achizitionezi de la inceput un pat si o saltea de adult, daca spatiul din camera iti permite acest lucru. In plus, te asiguri ca prietenii copilului vor putea ramane la voi peste noapte atunci cand isi fac temele impreuna sau se joaca.

Urmatorul pas in alegerea corecta a saltelei pentru copii este stabilirea materialelor din care aceasta este confectionata. Saltelele din fibra de nuca de cocos sunt ideale pentru sanatatea bebelusului tau. Fibrele de nuca de cocos (testate pentru a nu contine factori poluanti sau toxici) utilizate de fabrica cu specific BIO creeaza un mediu sanatos si placut, un suport ferm, dar in acelasi timp confortabil, ce permite copilului sa creasca sanatos si cu o coloana vertebrala corect formata. De asemenea, trebuie sa amintim ca acest material (fibra de nuca de cocos) permite bebelusului sa respire usor chiar daca acesta doarme pe burta fiind foarte permeabila la trecerea aerului, evitand efectul de apnee (efectul de sufocare atunci cand copilul doarme cu fata pe saltea). Pentru a proteja copilul de un contact direct structura de fibra de cocos salteaua este impachetata intr-o structura din netesut PE antialergic. Stratul de netesut impiedica contactul direct cu fibrele naturale la care unii copii pot fi alergici. Toate acestea sunt protejate de o husa detasabila si lavabila, antialergica si antistatica (detasabila cu fermoar)

saltelele pentru copii

Te intrebi la cat timp trebuie inlocuita salteaua? Ei bine, specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro spun ca acest lucru depinde de calitatea saltelei si de gradul ei de folosire in timp. Daca aceasta prezinta deteriorari la nivelul materialelor sau forma prezinta adancituri, acestea sunt motive puternice sa schimbati salteaua. Specialistii recomanda sa cautati asistenta medicala specializata atunci cand conditiile de sanatate o impun.

Asadar, urmeaza sfaturile specialistilor pentru a putea oferi celui mic un somn lin, iar tie o noapte fara griji.

Sursa: www.saltele-online.ro

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole