Te-ai gandit vreodata cate scutece de unica folosinta se folosesc pentru un singur bebelus, ce cantitatea de deseuri rezulta de aici? Un bebelus poarta scutece minim 2 ani, si schimba in medie 5-6 scutece pe zi asta inseamna intre 3.650 si 4.638 pentru fiecare bebelus, adica intre 60 si 80 de baxuri, adica aproximativ 4-8 metri cubi de deseuri, sau pentru a putea constientiza mai bine aproximativ un camion de gunoi, asta in cazul fericit in care de la varsta de 2 ani cere singur la olita, dar in prectica nu prea se intampla asta.

Te incanta ideea sa iti cresti copilul cat mai natural? Ti-ar place sa oferi copilului tau inca de mic un mediu cat mai aproape de natura? Ce zici daca ati incepe sa protejati impreuna natura inca din primele lui zile de viata? Ce zici daca ai inlocui clasicele scutece de unica folosinte cu unele scutece ce se pot refolosi, pentru ca se pot spala? Pare interesant nu-i asa? Da poti fi ECO fara sa fie nevoie sa ai dezavantajele pe care le aveau mamele si bunicele noastre cand ne infasau in carpe foarte incomode, ce deveneau aspre dupa ce le spalau de zeci de ori.

Acum exista scutece lavabile ECO special proiectate sa asigure o mobilitate si un confort crescut bebelusului (chiar mai mare decat in cazul scutecelor de unica folosinta). Poti vedea cat costa scutecele ECO aici.

scutece lavabile ECOExista scutece ECO lavabile (precum cel din imaginea alaturata) ce pot fi folosite ca atare, fara sa mai fi necesara impachetare, rulare, plieri complicate sau cordoane de prindere.

Datorita formei ergonomice, precum si a elementelor de fixare bin gandite este usor sa il pui bebelusului si se poate ajusta la dimensiunile acestuia (bebelusii cresc repede). Fiind in acelasi timp si elastic ofera un acces comfortabil, fara sa stranga sau sa deranjeze bebelusul, acesta se poate misca in voie.

Acest tip de scutece BIO sunt din bumbacul 100% organic deosebit de moale (scapi de stresul iritatiilor de scutec, alergii la substantele absorbante), usor acoperit, absoarbe multa umezeala si este nu doar practic, ci si comod pentru cel mic.

Pentru a creste si mai mult capacitatea de absorbtie a scutecului ECO, este necesar sa adaugati si linere cum sunt cele de aici.

Urmareste si dezbaterea privind scutecele de unica folosinta vs. scutece lababile refolosibile pe forum.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole