La cateva minute dupa ce nasti, uterul va incepe sa se contracte din nou. In general primele contractii au rolul de a separa placenta de peretele uterin.

Atunci cand medicul observa semnele de separare o sa iti ceara sa impingi din nou, de aceasta data mai usor decat la nastere, pentru a elimina si placenta.

A treia etapa cat dureaza?

In medie undeva intre cinci si zece minute

Si acum?

Ei bine, dupa nastere, uterul tau va incepe sa se contracte, ceea ce este un lucru foarte important, pentru ca in acest fel sunt blocate vasele de sange care alimentau placenta. Medicul va veni din cand in cand sa verifice fermitatea uterului si il va masa daca va considera necesar.

eliminare placentei - Etapele travaliului

Daca vrei sa alaptezi, acesta este cel mai indicat moment sa incepi sa o faci. Ce-i drept nu toti copii sunt asa de dornici sa fie alaptati inca din primele minute de viata. Insa poti incerca sa iti pui copilul cu buzelele aproape de san. Tine-ti nou nascutul lipit pielea ta si incearca sa il alaptezi. Mai mult ca sigur ca in maxim o ora de la nastere micutul va incepe sa suga.

eliminare placentaAlaptatul este bun atat pentru mama cat si pentru copil. Probabil ca stii asta, ceea ce nu stii insa este ca, la tine ca si mama, alaptarea induce producerea de oxitocina accelasi hormon care este vinovat si de contractii si care acum iti va mentine uterul ferm, si va stimula eliminarea placentei.

Dupa un timp, medicul va verifica placenta sa vada daca a iesit toata si de asemenea va verifica sa vada daca nu ai suferit nici un fel de rupturi pe perioada nasterii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole