Aceste cursuri de pregatire prenatala sunt foarte utile gravidei si partenerului ei, informatiile dobandite in timpul cursului Lamaze ajuta la cresterea increderii femeii in capacitatea ei de a naste normal, de a alapta si de a ingriji un copil.

Cursurile de educatie prenatala pentru gravide, numite si Cursuri Lamaze, inca nu sunt suficient de cunoscute in Romania, ele au fost introduse de curand, iar primii educatori formati in Romania au fost instruiti de doamna dr .Oana Melinte Moraru.

Cursuri de pregatire pentru nastere

Majoritatea am auzit pentru prima oara de aceste Cursuri Lamaze in filmele americane, unde femeile insarcinate se duceau impreuna cu partenerul sa participe la un curs Lamaze si eventual in filme erau aratate si cateva secvente din timpul cursurilor Lamaze. Datorita a ceea ce am vazut in filme si am gasit pe site-urile din domeniu, mi-am dorit atunci cand eram insarcinata sa particip la un astfel de curs, dar la acel moment nu se organizau astfel de cursuri in Romania. Ma bucur ca aceasta situatie s-a schimbat, in Romania existand deja peste 30 de educatori certificati Lamaze, iar numarul lor este in crestere.

Cautati in orasul dumneavoastra un educator Lamaze si veti putea afla multe informatii necesare unei nasteri normale, informatii despre cum poate fi depasita sau modelata durerea din timpul travaliului, informatii despre interventiile necesare si despre cele ne-necesare, cum sa faceti fata unei cezariene, cum sa intariti relatia cu bebelusul dumneavoastra inca din prima clipa , cum sa va ajutati familia sa se adapteze armonios la noua prezenta. Pasiunea si dedicarea educatorilor Lamaze va vor ajuta sa aveti mai multa increderea in capacitatea dumneavoastra de a naste normal, sa recunoasteti si sa interpretati corect semnele propriului corp si in final sa aveti un control asupra acestuia, atat cat este posibil in timpul nasterii.

Ambianta placuta si relaxanta din timpul cursului va vor ajuta de asemenea sa comunicati intr-un mod constructiv atat pentru dumneavoastra cat si pentru toti ceilalti participanti la curs. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole