Programul Bradley dureaza 12 saptamani si este ceva mai intens decat alte programe similare de educatie natala. Sustinatorii acestei metode afirma ca in proportie de 86%, mamele ce au urmat metoda Bradley ay nascut spontan si natural fara a avea nevoie de asistenta medicala.

Filozofia Bradley afirma ca dureaza luni de zile sa te pregatesti pentru nastere si pentru noul statut de parinte. Este vorba de pregatire mentala, fizica si emotionala, metoda Bradley adresandu-se tuturor acestor aspecte ale nasterii pe cale naturala.

In ce consta cursul Bradley?

Pentru a asigura o invatare eficienta si persoanala, clasele sunt limitate la opt cupluri sau mai putin. In cadrul cursului se va invata despre:

- Nutritia mamei si cum afecteaza aceasta fatul aflat in crestere.

- Importanta exercitiilor (potrivite) pe perioada sarcinii.

- Simptomele si problemele comune pe timpul sarcinii si modalitatile de solutionare.

- Tehnici de relaxare pe timpul travaliului si a nasterii, cu un accent pus in mod deosebit pe metodele de respiratie pentru a ajuta mama sa isi intre in ritm si sa isi controleze durerea in loc sa se lase distrasa de ea.

- Metode de pregatire si implicare a partenerului in actul nasterii.

- Etapele travaliului si modificarile corporale ce survin in fiecare etapa.

- Interventiile medicale si cum se pot evita cele mai multe.

- Cum se pot reduce sansele de a avea nevoie de o cezariana si ce trebuie facut daca este neaparat nevoie din punct de vedere medical.

- Crearea unui plan de nastere si comunicarea efectiva cu medicul.

- Alaptarea.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4