Una dintre cele mai critice perioade din viata unei femei este aceea din timpul sarcinii. Este necesar ca orice femeie sa aiba grija de sanatatea ei pentru ca atat ea cat si copilul sa nu intampine dificultati. Asadar, femeile insarcinate sunt foarte atente in aceasta perioada, constiente fiind ca la sfarsitul acestei "calatorii", o noua viata se va naste. Ceea ce insa ar trebui sa stie toate femeile este faptul ca nu numai in timpul sarcinii trebuie sa fie atente la sanatatea lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot aparea complicatii chiar si dupa nastere.

De ce este important sa fim cu bagare de seama la schimbarile ce au loc dupa nastere

Majoritatea femeilor ignora starea sanatatii lor, atata timp cat copilul este sanatos. Totusi acest comportament poate fi foarte riscant, dupa cum pot afirma multe femei care au intampinat dificultati dupa nastere. De aceea recuperarii de dupa nastere ar trebui sa i se acorde aceeasi atentie ca si insasi sarcinii. Pentru ca aceasta recuperare sa se desfasoare mai usor, femeile ar trebui sa fie familiarizate cu dificultatile des intalnite dupa nastere.
Iata care sunt unele dintre cele mai comune schimbari cu care se poate confrunta o femeie dupa nastere:

1. Schimbari psihologice

Acestea se refera la schimbarile pe care le poate suferi perceptia unei femei despre ea insasi si despre lumea din jurul ei. Pentru majoritatea femeilor, aceasta perioada implica dificultati cum ar fi sa faca fata rolului de mama, si sa invete cum sa aiba grija de copil. Alte femei pot foarte usor sa devina deprimate din cauza schimbarilor fizice care se produc, cum ar fi cresterea in greutate, lucru care le poate face sa nu se mai simta frumoase si sa-si piarda increderea in sine.

Recuperarea dupa sarcina2. Schimbari fizice

Acestea sunt cele mai des intalnite schimbari pe care le intampina femeile dupa nastere si care implica un grad mai mare de acomodare.

3. Constipatia

Constipatia poate fi o dificultate in zilele imediat urmatoare nasterii. Mai mult decat atat, e posibil sa apara si probleme cu hemoroizii insotite de incordari ale muschilor ce au ca rezultat o defecatie dificila.

4. Inflamarea zonei perineale

Acest lucru poate aparea datorita hemoroizilor sau a epiziotomiei, o incizie chirurgicala in zomna dintre vagin si anus, care faciliteaza nasterea. Ca si rezultat, femeile pot intampina dificultati de deplasare in zilele urmatoare nasterii. Faptul ca stiu acest lucru din timp, poate ajuta femeile sa treaca mai usor prin aceasta perioada dificila.

5. Sani durerosi

Acest lucru se datoreaza producerii laptelui in sani. Sfarcurile pot de asemenea sa devina dureroase.

6. Scaderea in greutate

Imediat dupa nastere femeile se pot simti cu cateva kilograme mai usoare. Totusi, in timp ce organismul se acomodeaza noii conditii, e posibil sa luati in greutate, fara o supraveghere atenta.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole