Repede, din ceea ce ştii tu, când ar trebui să ia copilul tău antibiotice: Când are o infecţie virală sau una bacteriană? Doctorul tău ar trebui să ştie. Antibioticele ajută la omorârea bacteriilor precum streptococul şi tratează infecţii bacteriene precum pneumonia dar sunt ineficiente împotriva infecţiilor virale precum varicela sau răceala banală. Se pare însă că totuţi copiii primesc antibiotice greşit împotriva unor afecţiuni. Academia Americană de Pediatrie recomandă cu insistenţă ca medicii să fie mai atenţi la prescrierea antibioticelor, prescrierea lor incorectă contribuie la explozia bacteriilor rezistente la antibiotice

Sună cam sec şi dur, nu-i aşa? Nu lua antibiotice pentru infecţii cu viruşi. Dar nu e atât de simplu. Simptomele infecţiilor virale şi bacteriene pot să fie asemănătoare. Ştiţi că bonşita poate fi produsă şi de viruşi şi de bacterii? Şi folosirea antibioticelor pentru tratarea infecţiilor bacteriene contribuie la creşterea numărului de bacterii rezistente. Dacă Academia Americană de Pediatrie crede că medicii prescriu prea multe antibiotice, ce să facă părinţii?

antibiotice la copii

N-o să auziţi prea des într-o unitate medicală ceea ce Dr. Theoklis Zaoutis de la Comitetul de Boli Infecţioase al Academiei Americane de Pediatrie spune. Acesta sfătuieşte părinţii să întrebe părinţii: „Vorbiţi cu doctorul dvs. şi întrebaţi – Chiar este nevoie de acest antibiotic? Care sunt riscurile şi beneficiile dacă copilul meu primeşte un antibiotic?

În afară de efectele adverse posibile tot mai numeroase ale consumului de antibiotice (tuturor ne place diareea copilului, nu-i aşa?), tabloul este mult mai mare şi este greu să decizi când ai în faţă un copil care se simte rău. Să te gândeşti la epidemia în creştere de bacterii rezistente la antibiotice. Nu ştiu voi, dar pe mine mă sperie îngrozitpr. Vreau să spun, e destul de rău că animalele pe care le mâncăm sunt în mod inutil tratate cu antibiotice (chiar, când se va termina o dată şi cu asta?). Dar ce este mai înspăimântător: bacteriile rezistente sau copilul tău bolnav rău, chiar acum?
Mă bucur că doctorul copilului meu este genul de doctor care abordează atitudini de genul „aşteptăm şi vedem”.

Cred că, probabil, aş gândi diferit dacă copilul meu nu ar avea un sistem imun robust – dar poate atunci sistemul lui imun nu ar fi robust pentru că doctorul său îl tratează prea rapid cu antibiotice. Aproape că cred că unii copii sunt prinşi într-un cerc medical dacă li se întâmplă să facă o boală respiratorie serioasă ca sugar – primesc primele doze de antibiotice şi asta pare să îi pună pe un drum pe care li se prescriu mai multe, iar ei se îmbolnăvesc şi mai des. Dar asta este doar observaţie neştiinţifică a familiilor pe care le cunosc.

Ceea ce este important de reţinut de aici este că dacă medicul prescrie antibiotice trebuie să aveţi o conversaţie despre asta. Nu încercaţi să îl confruntaţi dar fiţi ferm. Este medicul sigur că aveţi de-a face cu o infecţie bacteriană? Care sunt riscurile medicamentelor prescrise? Sunt şi alte căi de a trata boala? Uneori şi medicii fac greşeli.

După Adriana Velez;

Sursa: http://thestir.cafemom.com/toddler/164385/what_every_parent_should_know

Traducere realizata de BABY CARE SIBIU

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole