Efectele benefice ale sucului de soc negru
Folosit pentru actiunea sa antioxidanta, pentru a scadea colesterolul, pentru a...
Poti insa sa ajuti la atenuarea efectului prin instruirea celor ce intra in contact cu copilul tau sa se apropie incet si sa il lase pe el sa faca primul pas.
Daca observi ca copilul tau se foloseste de un deget sau se suzeta pentru a se linisti atunci cand are de-a face cu anxietatea, este bine sa il lasi pentru ca aceasta este una dintre cele mai folosite metode de copii mici pentru a se calma singuri.
Datorita anxietatii, aceasta este o perioada dificila pentru a te desparti de copilul tau pentru o perioada mai mare sau mai mica de timp. Insa s-ar putea sa fie la fel de greu sa calatoresti si cu copilul dupa tine deoarece, obisnuit fiind cu casa si zonele din imprejurimi s-ar putea ca iesirea din spatiul cunoscut de el sa il faca sa fie foarte agitat mai ales daca implica vizitarea unor locuri si persoane straine.
La aceasta varsta, el nu intelege inca conceptul de calatorie dar isi va da seama ca se afla intr-un loc nou si ciudat. Deci daca iti iei micutul in calatorie trebuie sa te pregatesti pentru un comportament nervos si iritabil din partea lui. Contracareaza astfe lde stari cu carti cu poze, jucarii zgomotoase, cuburi de construit, papusi si cel mai important obiectul sau de siguranta (daca are unul). De asemenea programeaza-ti cateva momente libere la distanta de orice strain pentru a-l lasa sa se relaxeze. Daca inca mai foloseste o suzeta, adu-ti aminte sa aduci cat mai multe avand in vedere ca de obicei suzetele dispar exact cand ai nevoie mai mare de ele.
O raceala este...o raceala. Cei mai multi copii racesc de 8-10 ori in primii doi ani de viata. De fapt, pentru un copil mai mare, o raceala este mai degraba agasanta decat periculoasa. Iar principala ta sarcina este sa ai grija sa aiba tot ce ii trebuie astfel incat corpul sau sa se ocupe de eliminarea virusului.
Pentru a-ti face copilul sa se simta mai bine:
- Lasa-l sa se odihneasca cat are nevoie. Este posibil sa aiba nevoie sa doarma mai mult decat de obicei
-Pune-i cateva prosoape sub partea de saltea unde doarme cu capul pentru a o ridica si a-i face respiratia mai usoara.
- Fa-i o baie calda.
- Asigura-i hidratarea cu apa si/sau lapte.
- Foloseste picaturi saline si o para nazala pentru a-i indeparta mucusul din nas.
- Instaleaza-i un umidificator in camera sau ia-l intr-o baie plina cu aburi pentru circa 15 minute pentru a-i elibera caile nazale.
Vorbeste cu medicul de familie inainte de a-i da orice fel de medicament sau a folosi spray-uri nazale. Niciodata nu ii da aspirina sau efedrina ori alte tipuri de medicamente continand aceste substante. Poti insa sa ii administrezi ibuprofen sau acetaminofen pentru copii pentru a-i reduce febra insa sfatul medicului este esential pentru dozarea cantitatii de medicament.
Ei bine trebuie sa il suni imediat ce simptomele se accentueaza sau daca raceala tine mai mult de 10-14 zile. De asemenea este esential sa il suni daca micutul incepe sa respire greu, plange mereu in timpul hranirii sau cand e pus la culcare, isi duce manutele la urechi sau are o temperatura rectala mai mare de 38,3 grade Celsius.
Spala-te pe maini regulat si fa la fel si pentru mainile copilului tau ca si pentru oricine altcineva care intra in contact cu copilul tau. Tine-l la distanta de persoane bolnave si fumatori
Daca il alaptezi la san, acest lucru poate reduce riscul aparitiei racelilor pe toata perioada alaptarii
Gustarile pot fi la fel de importante pentru parintii ocupati cat si pentru copii in crestere. Iata si cateva idei pentru a avea gustari sanatoase
- Tine-le la indemana. Atunci cand faci bagajul pentru o iesire la aer curat, ia in considerare si niste gustari. Sunt usor de carat si foarte nutritive, fiind la indemana aproape in orice situatie. In plus un mare avantaj este ca in felul acesta eviti restaurantele de tip fast food care nu ofera mancare sanatoasa.
- Iata si cateva idei de gustarele: batoane energizante fara prea multe grasimi, fructe proaspete, cereale integrale, biscuiti cu branza, legume verzi, yaurt, etc. Combina fructele proaspete sau congelate cu lapte proaspat ori iaurt pentru un shake plin de energie.
- limiteaza consumul de cofeina, mai ales daca alaptezi la san. Bea in schimb multa apa - fie ea normala, plata sau carbonatata - pentru a ramane hidratata sau creeaza-ti propria reteta de apa, folosind diverse sucuri de fructe.
Toti copii sunt unici si evolueaza in propriul lor ritm.
O evaluarea a modului cum ar trebui sa se dezvolte copilul intr-o anumita perioada a vietii sale este doar un punct de reper, o evidentiere a potentialului maxim pe care il poate atinge copilul la o anumita varsta.
Daca micutul tau a fost nascut prematur, nu uita ca acest lucru il face sa aiba nevoie de putin mai mult timp pentru a evolua.
Oricum, indiferent de situatie, orice nelamurire sau banuiala ai, trebuie sa o discuti cu medicul tau de familie.