12 motivatii care te mentin in forma
Sa va motivati sa ramaneti in forma si sanatoasa nu este intotdeauna un lucru usor....
Micutul tau va gesticula ca sa iti atraga atentia si va vrea chiar sa isi fluture mana in semn de pa pa atunci cand te vede indreptandu-te spre usa.
In alta ordine de idei, vei descoperi ca personalitatea copilului tau are si o fata mai putin placuta, micutul incapatanandu-se uneori sa faca orice altceva decat ii ceri tu, mai ales intr-un mediu nou si complet strain.
Transforma momentul mesei intr-o distractie. Permite-i sa isi exprime anumite preferinte culinare. Nu insista sa termine tot din farfurie sau sa guste ceea ce nu ii place. Oricum anumite gusturi i se vor schimba si cu siguranta alimente care acum nu ii plac, ii vor placea in viitorul mai mult sau mai putin indepartat.
Oricand este posibil, hraneste-l intr-un scaun inalt, special conceput pentru el, departe de distractii cum ar fi televizorul sau jucariile. Acorda-i cat mai multa atentie si distreaza-l cu diferite jocuri in care implici mancarea si lingurita (lingurita devine avionul care trebuie sa aterizeze si deschidem gurita....etc). Profita de momentul mesei ca sa vorbesti cu el. Numara cu voce tare bucatelele de mancare din farfurie si vezi cate mai sunt, dupa care spune-i si lui.
Atata timp cat ii tai si ii maruntesti bine mancarea in bucatele cat mai mici, sigure pentru el, nu art trebui sa existe o problema. Totusi ai grija sa nu ii oferi alimente care de obicei provoaca alergii la copii de varsta lui. De asemenea evita orice aliment care este prea fierbinte si cu care poate sa se arda.
Micutii de varsta lui, pot invata sa aprecieze o gama larga de arome si mancaruri pentru simplul motiv ca ii vad si pe restul membrilor familiei ca mananca acelasi lucru.
In principiu, mancatul in oras va simplifica lucrurile avand in vedere ca multe localuri sunt dotate si cu scaune speciale pentru copii. In plus nu mai esti nevoita sa strangi dupa masa.
Atentie insa, tine cont de personalitatea copilului tau si nu iesi in oras daca nu esti sigura ca este suficient de capabil sa se adapteze mediului galagios dintr-un local. Evita localurile unde se fumeaza, fumul de tigara nu ii face bine copilului tau.
Nu trebuie sa faci planuri marete pentru activitati care sa te ajute sa te relaxezi dupa atata munca, iata cateva exemple de lucruri ce iti pot reincarca bateriile:
- Incearca cateva exercitii de relaxare si meditatie . Ele pot fi usoare si merg introduse in orice pauza de pe parcursul zilei. Adu-ti aminte sa respiri adanc.
- Fa o baie. Si ce daca ai facut dus dimineata? Aprinde niste lumanari parfumate, da drumul la o muzica relaxanta si relaxeaza-te intr-o cada plina cu apa fierbinte.
- Evadeaza intr-o carte. Timpul petrecut cu o carte in fata poate fi o perioada de relaxare extraordinara atat pentru trup cat si pentru suflet. De asemenea terminarea unei carti, chiar daca citesti numai cateva pagini pe zi, te va face sa simti ca ai reusit ceva.
- Fa-ti un machiaj si ingrijestete. Chiar si unul mic va fi suficient. Rasfata-te cu o vizita la salonul de manichiura si pedichiura.
- Relaxeaza-te cu un masaj. Un masaj va fi mereu binevenit, va elimina stresul si oboseala, poti apela chiar la un masaj terapeutic ca sa scapi de durerile de spate sau picioare cu care ai ramas de la sarcina.
- Cumpara online. De fapt chiar si daca nu cumperi, navigatul printre "rafturile" online este extrem de relaxant.
-Ajuta pe cineva. Este incredibil cat de bine te face sa te simti atunci cand ajuti pe cineva.
- Iesi la o plimbare. Iesitul in aer liber te va detensiona. Ia-ti micutul in carut si plimbate, o sa va placa la amandoi. Poate chiar va deveni un obicei.
Toti copii sunt unici si evolueaza in propriul lor ritm.
O evaluarea a modului cum ar trebui sa se dezvolte copilul intr-o anumita perioada a vietii sale este doar un punct de reper, o evidentiere a potentialului maxim pe care il poate atinge copilul la o anumita varsta.
Daca micutul tau a fost nascut prematur, nu uita ca acest lucru il face sa aiba nevoie de putin mai mult timp pentru a evolua.
Oricum, indiferent de situatie, orice nelamurire sau banuiala ai, trebuie sa o discuti cu medicul tau de familie.