Cazul a fost semnalat de o organizatie care lupta pentru drepturile omului, si a starnit reactii de dezaprobare la nivel mondial,   practica fiind catalogata ca una barbara. Cazul a adus din nou in prim plan politica dura pe care o practica guvernul chinez fata de planificarea familiala.

Cateva reguli stabilite de guvern in aceasta privinta ar fi:
- cuplurile din orase nu au voie sa aiba decat un copil
- in cazul primului copil avortul a fost impus mamelor necasatorite - un caz socant fiind cel al tinerei He Caigan care a fost fortata sa avorteze in luna a noua pe motiv ca nu este casatorita legal cu tatal copilului. Un insotitor al tinere a afirmat ca in spitalul din Baise unde a fost internata fata erau 41 de paturi ocupate de femei aduse cu forta de catre autoritati.

Se pare ca in China nu se fac doar avorturi fortate ci si sterilizari. Fiecarei paciente i se da un formular prin care ea confirma ca accepta interventia si ca nu este fortata in luarea deciziei, in cazul in care nu doreste sa semneze actul este semnat de oficialii care se ocupa de planificarea familiala(cei care au adus fortat femeile la spital). Oficialitatile chineze nu recunosc astfel de practice si afirma ca in China nu exista avortul fortat.

Cel putin sapte mii de femei au fost sterilizate cu forta sau au avut un avort fortat anul acesta, intr-o provincie din nord-estul Chinei, afirma revista americana Time. Conform saptamanalului, care citeaza avocati ce s-au intalnit cu responsabili locali cu planning-ul familial, doar in districtul Linyi din provincia Shandong 7.000 de femei au fost victime ale acestei politici. "Mi-au spus ca o fac pentru binele meu. insa mi-au distrus viata", a declarat Hu Bingmei, una dintre femeile care sustin ca au fost sterilizate fortat, citata de publicatie. Politica copilului unic nu este aplicata strict peste tot, subliniaza revista Time, insa cuplurile care doresc sa aiba mai mult de un copil trebuie sa plateasca o amenda foarte mare.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole