Cum stiu ca am intrat in travaliu?
Cum stiu ca am intrat in travaliu? In general simptomele travaliului pot diferi mai...
Contractiile Braxton-Hicks sunt numite astfel dupa medicul englez care le-a descris pentru prima oara. In anul 1872, John Braxton-Hicks a investigat stadiile finale ale sarcinii si a notat existenta unor astfel de contractii la multe dintre femeile aflate in aporierea datei de nastere. Acest proces era in mod obisnuit nedureros, dar determinau confuzie printre gravide, cu privire la evolutia lor catre un travaliu real. De atunci s-a descoperit ca aceste contractii, Braxton-Hicks, pot trece si fara sa fie remarcate, ca niste contractii de exercitiu, pe cand cele reale nu pot trece neobservate.
Contractile Braxton-Hicks sunt contracturi ale muschiului uterin care dureaza unul sau doua minute si se considera ca ajuta organismul sa se pregateasca pentru nastere. Nu toate viitoarele mamici au aceste contractii. Se crede ca sunt o parte a procesului de stergere si subtiere a cervixului in vederea pregatirii travaliului si a nasterii. Pe masura ce se apropie momentul nasterii, poti simti ca abdomenul si/sau uterul se contracta pentru 20- 40 de secunde.
Contractiile Braxton-Hicks apar de regula in trimestru 3 de sarcina, dar pot uneori aparea si in trimestrul 2 sau mai devreme. Contractiile Braxton-Hicks le poti resimti ca pe o senzaţie de strangere generalizată a uterului, ca ai cum ar vrea sa iasa de la locul lui, sau poţi avea senzaţia ca fatul face tumbe in uter. De obicei, contratiile acestea nu sunt dureroase si aproape intotdeauna se opresc dupa aproximativ o ora. Deşi toate femeile prezintă contracţii Braxton-Hicks, unele femei, în special cele care au primul copil, pot sa nu le simta deloc.
Uneori, contractile Braxton Hicks sunt atat de puternice si dureroase, incat este destul de greu sa le diferentiezi de contractiile travaliului adevarat. Sunt multe femei care au mai avut o nastere si se prezinta la spital crezand ca travaliul a inceput, dar de fapt au doar contractii Braxton Hicks.
Ceea ce face ca acest tip de contractii sa fie greu de diferentiat fata de cele din travaliul propriu-zis este ca ele pot fi uneori regulate (cu durata de 30 de secunde la fiecare 5 minute, tinand chiar cateva ore). Se considera ca travaliul propriu-zis incepe atunci cand intr-un interval de 10 minute ai 5 contractii puternice, fiecare avand o durata de 50-60 de secunde, contractiile din travaliul propriu-zis sunt insotesc de dureri de spate, dureri pelvine sau dureri abdominale.
Deshidratarea poate determina spasme musculare, determinand contractii, si este considerata ca fiind un factor de extindere a contractiilor Braxton-Hicks. Hidratarea adecvata poate fi ameliora contractile Braxton-Hicks. Bea cate 250g de apa sau sucuri naturale la fiecare cateva ore, pentru a preveni deshidratarea, care ar putea face uterul mai „iritabil". O vezica urinara plina poate declansa uneori Braxton-Hicks, astfel incat urinarea poate determina o contractie de acest fel
- In primul rand stai linistita si nu intra in panica, contractiile Braxton-Hicks sunt ceva normal
- Respiratia ritmica poate ameliora disconfortul dat de contractiile Braxton-Hicks.
- Stand intinsa pe o parte puteti ajuta la ameliorarea durerii contractiilor.
- Uneori, o miscare usoara, poate face contractiile sa dispara.
- Bea multe lichide, deoarece deshidratarea poate cauza contractiile uterine de timp Braxton Hicks
- Daca contractiile nu dispar in cateva ore este recomandat sa mergi sa consulti un medic.
Film video - Contractiile Braxton-Hicks
Film video - Diferenta dintre contractiile Braxton-Hicks si contractiile din travaliu