exclusiv in cazurilor in care este cu adevarat necesara, din motive medicale riguroase, si nu din moft, pentru a evita durerile nasterii. 

Care sunt pasii ce trebuie sa urmati pentru a preveni o nastere prin cezariana? In primul rand nu ezitati sa discutati cu medicul dumneavoastra, cu mult timp inainte despre problemele care va ingrijoreaza. Cursurile de pregatire in vederea nasterii, precum cursurile Lamaze sunt importante, mai ales daca aceasta este prima dumneavoastra nastere. Invatati cat de mult puteti despre corpul dumneavoastra si cum activitatile naturale (precum mersul, intinderile usoare, dusul, folosirea mingii materne dupa nastere) pe parcursul sarcinii va pot ajuta.

"International Caesarean Awareness Network" (Reteaua Internationala pentru Cezariene) publica o brosura gratuita intitulata "How to Avoid a Caesarean Section" (Cum sa evitati incizia cezariana inutila). Pentru o copie a brosurii trimiteti un plic autoadresat si timbrat la ICAN, Inc., 1304, Kingsdale Avenue, Redondo Beach, CA 90278, SUA.

Femeile care sunt supravegheate continuu de o asistenta experimentata aproape sigur vor reusi sa evite nasterea prin cezariana, in comparatie cu femeile care sunt lasate singure si doar verificate superficial, din cand in cand, pentru a vedea cum progreseaza sarcina. Intrebati medicul ce ar trebui sa stiti despre procesul travaliului si al nasterii, sau daca acesta nu este dispus, solicitati un educator Lamaze.

Graba din timpul unui travaliu lent sau prelungit, atat din cauza mamei in travaliu cat si datorita personalului care supravegheaza nasterea, va poate determina sa alegeti inutil o cezariana. In timpul cursurilor de pregatire pentru nastere Lamaze, invatati despre travaliu si nastere, precum si despre toate evenimentele procedurile medicale posibile in timpul nasterii si invatati exercitii care va pot ajuta sa ramaneti calma si concentrata intr-o nastere prelungita.

Folosirea unei anestezii epidurale pentru calmarea durerii prea devreme in travaliu, inainte ca cervix-ul sa se dilate suficient, poate, de asemenea, sa creasca necesitatea de operatie cezariana. Informati-va, astfel incat sa puteti sa cantariti intre nevoia de a alege sau nu calmarea durerii, intelegand posibillele riscuri ale acesteia.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole