Conceptul de nastere naturala incepe sa fie asociat din ce in ce mai mult cu ideea de nastere vaginala fara niciun fel de interventie medicala.

Nasterea naturala se pare ca incepe sa capete mult mai multa valoare, iar femeile acorda importanta acestui eveniment din viata lor si vor sa schimbe paradigma nasterii.
Studiile axate pe psihologia nasterii, a emotiilor si transformarii femeii prin nastere, incep sa fie la fel de abundente cu studiile axate pe dovezi din medicina-obstetrica.
"Paradigma nasterii se schimba!" spun psihologii.

Acorda importanta deosebita trairilor femeii care naste, se axeaza pe normalitatea procesului ca tot unitar trup si suflet si considera ca trupul este creat sa functioneze perfect daca exista armonie in toate aspectele enumerate mai jos:

1. Echilibrul emotional al femeii

2. Sustinerea familiei

3. Asigurarea unui mediu intim unde femeia se poate desfasura liber nefiind restrictionata de spatiul oferit, de regulile unui sistem de sanatate axat pe diagnostic, liberatatea de a alege 4. Confortul emotional asigurat de familie, loc si cadrele medicale 5. Permiterea efectuarii travaliului in acelasi loc unde femeia poate naste.

Travaliul in apa permite gravidei sa se relaxeze, sa simta durerile la o intensitate mai mica, dar sa ofere si pauze daca exista un travaiu mai lung.
Nasterea in apa, permiterea schimbarii pozitiei din timpul travaliului si al nasterii sunt considerate metode de usurare a travaliului si expulziei propriu-zise, reducand numarul epiziotomiilor, cat si cel al rupturilor perineale.

Liberatatea de miscare si de alegere a unei pozitii confortabile, de preferat verticale, in timpul travaliului a dus la crearea pachetelor de nastere prietenoase pentru mama si copil, nasterea in apa.

De ce nasterea in bazine?

Din ce in ce mai multe femei aleg sa nasca acasa, fiindca considera ca mediul spitalului restrictioneaza libertatea emotionala a cuplului.
In prezent nasterea acasa nu este reglementata, de aceea am venit in preintampinarea nevoilor asigurand tranzitia: Nasterea ca acasa-Siguranta medicala.

In maternitatea noastra se naste in apa de cinci ani si ne mandrim cu frumoase experiente de nastere, de neuitat, ne spun parintii.
Cuplurile isi doresc intimitate: semintuneric, sa nu se simta privite, vor sa simta ca detin controlul si in acest caz lucrurile se intampla intr-un ritm firesc asa cum natura l-a programat.

Exista studii care spun ca mutarea din camera in care s-a desfasurat travaliul in camera unde se va naste poate sa aduca blocaje, respectiv va creste rata interventiilor medicale din timpul travaliului, ba chiar se poate crea nevoia operatiei cezariene.

nastere in apa la Maternitatea Isis din Constanta

Asadar, pentru gravidele care vor sa traiasca aceasta experienta unica din viata lor, Spitalul Privat Isis a creat saloane speciale care asigura confortul mediului de acasa, Saloanele sunt prevazute cu surse de oxigen, sursa de aspiratie permitand interventia medicala imediata, in siguranta daca aceasta se impune.

Studiile atesta faptul ca nasterea intr-un mediu linistit, cu o gravida pregatita (cursuri de pregatire nastere) insotita de partenerul ei, in prezenta unei moase, a unei insotitoare la nastere (doula) minimalizeaza interventiile din timpul travaliului iar bebelusii nu au nevoie de interventii speciale ale echipei de neonatologie daca sunt asezati imediat pe pieptul mamei, daca se intarzie pensarea cordonului ombilical.

De asemenea, prin acordarea acestei facilitati ne dorim sa va confirmam faptul ca echipa medicala de obstetrica, cat si cea de neonatologie, va asigura dreptul de a alege informat al cuplului discutand in detaliu planul vostru de nastere in limitele in care se poate asigura interventia medicala de urgenta.

nastere in apa cu medic

Cum poti opta pentru nasterea in apa "ca acasa"?

1. Asigura-te ca iti doresti o astfel de experienta pregatind nasterea in principal din punct de vedere emotional 2. Intocmeste un plan de nastere cu unul dintre medicii care sunt implicati in proiectul "Nasterea prietenoasa ca acasa"

3. Participa la cursurile de pregatire pentru nastere

4. Viziteaza maternitatea spitalului nostru: familiarizeaza-te cu locul nasterii si fa cunostinta cu echipa medicala-ei vor fi familia alaturi de care vei avea o nastere "ca acasa"

5. Discuta cu medicul neonatolog despre dorintele tale, creaza o legatura cu el, va fi langa tine la nastere

Noi toti vom fi langa tine.

Indrazneste sa iti doresti o nastere naturala!

Ai incredere si visul tau se va transforma in realitate!

Dr. Mohamed Zaher
Manager Spitalul Privat Isis

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole