In cadrul unei Conferinte Internationale pe tema sanatatii mentale cercetatori din Satale Unite au expus un studiu care spune ca femeile care au nascut natural au reactii mult mai rapide si sunt mai atente si mai constiente de ce se intampla in jurul lor, in comparatie cu femeile care nu au nascut niciodata.

Datorita unor cercetari amanuntite, s-a descoperit ca in timpul sarcinii si a nasterii in creierul gravidei se produc unele schimbari, determinandu-le sa reactioneze mai rapid si mai inteligent in restul vietii de dupa nastere. Testele in laborator efectuate pe soarici au confirmat ipoteza initiala.

Profesorul Craig Kinsley, neurolog la Universitatea din Richmond a declarat "Estrogenul din corp favorizeaza activitatea neuronala. Rezultatul este ca femelele gestante pe care le-am monitorizat in laborator aveau o acuitate vizuala mai buna, precum si o coordonare si memorie imbunatatite, instinctele lor erau mai puternice si isi indeplineau sarcinile mai bine decat femelele care nu aveau pui".

Oamenii de stiinta se gandesc ca descoperirea ar putea ajuta, prin introducerea hormonilor specifici sarcinii in corpul femeilor in varsta, la tratarea unor boli neuronale precum Huntington sau Alzheimer.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole