Chiar daca nu exista studii concrete care sa ateste ca sexul induce travaliul, totusi exista cateva motive reale care sprijina aceasta teorie. Sa observat ca activitatea sexuala practicata in ultima parte a sarcinii se dovedeste un bun stimulent pentru declansarea nasterii. Se stie ca sperma contine o concentratie mare de prostaglandine, hormoni care inmoaie colul uterin, ajutand la dilatare, atunci cand incepe travaliul. Apoi, miscarea si efortul fizic din timpul actului sexual ajuta la stimularea uterului. Iar despre orgasm, se stie foarte bine ca determina aparitia contractiilor uterine.

Stimularea sanilor este o alta metoda de declansare a nasterii. Prin stimularea sanilor se elibereaza ocitocina, hormonul cel mai eficient si mai des folosit in inducerea travaliului. Aceasta actioneaza determinand contractii puternice la nivelul uterului. Aceasta practica este indicata doar sub indrumarea medicului, caci contractiile pot fi foarte puternice, caz in care fatul ar putea avea de suferit.

Sexul in timpul sarcinii este complet sigur pana in momentul in care ti se rupe apa. Odata ce acest lucru se intampla, daca intretii relatii sexuale, acestea maresc riscul de infectie.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole