Lauzia este o perioada in care organismul femeii, care a nascut, isi revine la normal si care dureaza aproximativ 6 saptamani, fiind marcata, mai ales in prima parte, de impactul psihologic negativ pe care il reprezinta eliminarea lohiilor, precum si aparitia si mentinerea secretiei lactate.

Este posibil ca in primele saptamani de dupa nastere, vaginul sa fie un pic mai uscat, mai ales daca alaptezi si pentru a inlatura acest dezavantaj poti folosi un gel sau o crema lubrifianta. De asemenea, inainte de actul sexual este necesar un preludiu mai lung. Alege o pozitie care sa nu exercite o presiune prea mare asupra zonelor mai sensibile si sa nu creeze disconfort.

Uneori, dupa mai multe nasteri pe cale naturala este posibil ca vaginul sa isi piarda din elasticitate, ceea ce poate determina si o reducere a placerii din timpul actului sexual, pentru a rezolva aceasta problema si intarirea muschilor vaginului, exercitiile Kegel pot fi foarte eficiente.
Dacă alăptaţi, sanii s-ar putea să fie foarte sensibili si excitaţia sexuală ar poate face să curgă laptele. Dacă acest lucru vă deranjează pe dumneavoastră sau pe partener, ar fi bine sa încercaţi să hrăniţi copilul înainte de a face dragoste pentru a reduce curgerea..

Desigur, după naştere nu o să puteţi să vă gândiţi doar la voi doi. Dacă copilul doarme în camera dumneavoastră s-ar putea să vă simţiţi mai confortabil făcând sex în altă parte sau mutând copilul în altă cameră.

Si important este sa nu uitati de metodele contraceptive, mai ales daca nu va doriti o noua sarcina, pentru ca au fost cazuri in care femeia lauza a ramas insarcinata si la 2 saptamani de la nastere, chiar daca alapta.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole