Lucrez in obstretica – ginecologie. Este o munca pasionanta insa, de multe ori, vedem zadarnicite eforturile noastre de pregatire a mamicilor pentru nastere, datorita protocolului spitalicesc care perturba procesele naturale ale sarcinii si nasterii.

In majoritatea spitalelor, cand bebelusul nu se prezinta in pozitie cefalica (ceafa bebelusului este intoarsa spre abdomenul mamei), se incearca repozitionarea lui manual, procedeu destul de dureros ataat pentru mama cat si pentru fat, iar daca aceasta nu reuseste, se programeaza mamica pentru cezariana. In cazul sarcinilor gemelare, se propune direct operatia de cezariana.

Unei mamici de gemeni, insarcinata in opt luni, i s-au facut probele spitalicesti specifice si s-a constatat ca unul dintre bebelusi era pozitionat si pregatit pentru nastere, iar celalalt nu (era pozitionat dorsal), asa ca a fost programata cezariana peste doua saptamani.

Vazand rezultatele si putinele optiuni existente, i-am povestit acestei mamici ca am putea incerca Terapia Florala Bach pentru repozitionarea celuilalt bebelus - si ea a acceptat.

terapia florala bachI-am adaugat in crema ei obisnuita pentru burtica (una pentru hidratare, antivergeturi, etc.) cateva picaturi de Wild Oat, pentru a ajuta bebelusul sa gasesca ’’drumul’’ si sa se orienteze, Walnut, pentru a se putea adapta la schimbari, si Star of Bethlehem, pentru ca repozitionarea lui pentru nastere, dar si ca nasterea in sine, sa nu fie traumatica.

Datorita timpului scurt de care dispunea, i-am recomandat sa aplice crema de 6 ori pe zi. Modul de aplicare s-a bazat pe psihologie prenatala si haptonomie (prin intermediul tactului, atingerii), indicand cu mana drumul de parscurs de bebelus pentru a se putea naste, si cu vocea, explicandu-i-se bebelusului cum trebuie sa se pozitioneze corect pentru a putea iesi in momentul nasterii.

Peste doua saptamani i s-au refacut investigatiile necesare si i s-a spus ca ambii bebelusi sunt corect pozitionati si pregatiti pentru nastere.

Nasterea a fost una naturala, fara nici un alt tip de interventie, iar bebelusii s-au nascut cu o stare de sanatate si greutatea ideala. A fost un succes total!

Stiu, cu o floare nu se face primavara, iar un singur caz nu reprezinta o regula! Dar eu recomand aceasta solutie terapeutica (remedii florale Bach) tuturor mamicilor si bebelusilor, pentru ca nasterea sa nu fie traumatica si sa inceapa ’’cu dreptul’’ drumul vietii, in aceasta lume.

Autor: Aina Pastor Capella

Traducerea: Didina Iordache

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole