Cand ramai insarcinata pentru prima data, probabil ca lucrul ce te inspaimanta cel mai tare este seria de schimbari prin care trece corpul tau in incercarea de a se adapta noii vieti ce se dezvolta in el. Nimeni nu iti poate explica suficient de amanuntit si nici nu te poate pregati pentru ceea ce urmeaza. Crezi ca stii la ce sa te astepti? Crezi ca vei face fata cu brio acestei provocari? Ei bine iata cinci tipuri de dureri pe care nu te-ai astepta sa le ai ca efect al sarcinii:

1. Capul: Nu o sa iti vina sa crezi dar creierul tau nu este scutit de efectele schimbarilor hormonale  prin care trece restul corpului tau. Iar pentru multe femei gravide, ultima parte a primului semestru poate veni insotita de niste migrene destul de suparatoare.

2.  Picioarele: Atunci cand copilul se va apropia de noua luni, greutatea lui combinata cu a ta vor exercita o presiune mult mai mare asupra picioarelor. Deci pregateste-te pentru ceva dureri in aceasta zona precum si de umflaturi ce vor face incomoda pana si purtarea ciorapilor.

durerile sarcinii3. Soldurile: Altadata admirate de toti barbati, soldurile tale de femeie insarcinata s-au mai... latit putin. Insa nu asta e mare problema ci faptul ca pana si ele te vor durea: cand stai jos, cand te ridici sau cand te rostogolesti in pat.

Rinichii: Ei da, cine a spus ca rinichii sunt scutiti de chin. Nimeni de fapt, iar daca ai "norocul", s-ar putea sa te trezesti cu cateva pietre la rinichi in timpul sarcinii, ceea ce va durea, poti fi sigura.

5 Buricul: Pariu ca pe asta chiar nu o stiai. Da, buricul doare si este chiar normal avand in vedere ca pe masura ce creste in dimensiuni, burtica ta se va intinde din ce in ce mai mult si la fel va face si buricul. Nu e ceva de care ar trebui sa te ingrijorezi insa durerea va exista... la fel ca multe altele.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole