Aceasta luna este dominata de curiozitate si nerabdare. Nu mai este mult si veti aduce pe lume un bebelus. Oare cum va arata? Cu cine va semana?

Va simtiti din ce in ce mai greoaie, burtica a crescut considerabil, incep sa apara dureri la articulatiile de la picioare si nu puteti sa stati prea mult in picioare. Sanii se pregatesc si ei pentru lactatie, se vor ingreuna si pot aparea scurgeri de colostru. Apar insomniile datorate durerilor de spate si a pozitiilor inconfortabile in care stati. Incercati sa folositi perne care sa va sustina burtica si tineti o minge intre picioare cand stati pe o parte pentru a nu presa capul bebelusului.

In aceasta luna majoritatea femeilor insarcinate sunt panicate de apropierea marelui eveniment. Nu ezitati sa stati de vorba cu medicul dumneavoastra despre modalitatea in care veti naste. Cu siguranta acesta va va explica avantajele si dezvantajele nasterii normale si ale celei prin cezeriana. Cu siguranta nu va incerca sa va influenteze si nu va va indica cezariana decat in cazuri deosebite. Nu apelati la nasterea prin cezariana ca un moft, pentru a scapa de chinuri. Si aceasta este destul de dureroasa si doare mult timp dupa nastere. Nasterea este un fenomen normal si organismul stie sa se refaca singur dupa aceasta.

luna 8 de sarcinaIn ceea ce priveste bebelusul, acesta a crescut destul de mult, continua sa se miste, mai putin, ce-i drept, deoarece nu mai are asa mult spatiu si bea foarte mult lichid amiotic. Bebelusul are toate organele dezvoltate si functionale si ar trebui sa fie intors cu capul in jos. Daca nu s-a intors, nu va ingrijorati, o poate face oricand.

Fatul cantareste in luna a 8-a intre 2200 g si 2700 g si are aproximativ 45 cm. Creierul  isi continua dezvoltarea si bebelusul reactioneaza la orice stimul, sistemul respirator se dezvolta complet in aceasta luna, pielea devine rozalie si sub piele se formeaza un strat de grasime, menit sa metina constanta temperatura corpului bebelusului  in momentul in care va lua contact cu exteriorul.

Sfaturi pentru luna 8 de sarcina

  • Pregatiti sanii pentru alaptat, masandu-i usor;
  • Mergeti la un curs prenatal de pregatire a nasterii;
  • Faceti o ultima ecografie;
  • Si, de ce nu, amenajati camera copilului si alegeti un nume pentru copil.

Din aceeasi categorie citeste si: Prima luna de sarcina, Sarcina la 2 luniSarcina la 3 luniSarcina la 4 luniSarcina la 5 luniSarcina la 6 luniSarcina la 7 luniSarcina la 8 luniSarcina la 9 luni

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole