In societatea moderna temerile gravidei sau modernizat si ele, isi fac probleme in privinta apei pe care o beau, a poluarii aerului si a fumatului in public, le este teama ca unele mancaruri si substante chimice pot dauna sarcinii, ceea ce este adevarat, dar nu trebuie sa se exagereze

Cu cat acestea substante sunt mai putin prezente in organism, inainte, in momentul conceperii si dupa aceea, cu atat mai sanatos va fi copilul. Evitati tutunul, alcoolul si drogurile cel putin cu 6 luni inainte de momentul conceptiei, orice fel de indulcitori artificiali, carnea rosie si expunerea la poluare mare. Aceste precautii sunt valabile si pentru mama si pentru tata, pentru ca si ADN-ul din sperma tatalui poate fi afectata de acestea.

De curand s-a descoperit ca exista o legatura intre consumul de cofeina si sansele de a ramane insarcinata. Cu cat se consuma mai putina cofeina cu atat mai mult cresc sansele de a ramane insarcinata, de vreme ce cofeina afecteaza functionarea hipotalamusului.

Produse ce contin cofeina: ceaiul, cafeaua, Coca - Cola, ciocolata, cacao. Exista multe calmante ce contin cantitati semnificative de cofeina, cel putin 30 de mg de tableta. Multi alti stimulenti sau diuretice contin de la 100 pana la 200 mg de cofeina intr-o tableta. Medicamentele contra tusei, racelii si alergiilor pot contine si ele 16 mg de cofeina intr-o tableta. Corespunzator legata de toxoplasmoza, un virus ce poate fi adesea gasit in carnurile nefierte complet si care poate duce la aparitia defectelor la nastere.

Carnatii, salamul si alte produse din carne de acelasi gen contin nitrati si nitriti, motiv pentru care pot duce la aparitia cancerului si perturbarea materialului genetic. Apa gazoasa, bauturile din fructe care contin mult zahar si bomboanele pot duce la aparitia hipoglicemiei (nivel scazut al zaharului in sange) si pot dezechilibra nivelul hormonilor de reproducere. Untul de arahide si spanacul pot determina scaderea nivelului de calciu.

Acelasi efect poate sa apara daca sunt folosite in combinatie cu mancaruri cu un continut ridicat de zahar. S-a dovedit ca prezenta alcoolului in sangele oricaruia dintre parteneri in acest moment poate avea efecte dezastruoase atat asupra fertilitatii, cat si asupra fatului.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole