Greata matinala este unul din simptomele de sarcina foarte cunoscute, si probabil unul din simptomele de sarcina cele mai neplacute. Peste 70% dintre gravide se „lupta" cu aceste greturi matinale neplacute. Greata de dimineata se manifesta cel mai frecvent dimnineata, dupa ce te trezesti si te ridici din pat, si dureaza cateva ore. La majoritatea gravidelor aceasta greata matinala trece dupa cateva ore si numai reapare decat in urmatoarea dimineata, dar exista si unele gravide la care greata reapare dupa-amiaza sau se prelungeste toata ziua.

Sarcina si medicamentele nu se impaca prea bine, de asta, trebuie sa scapi de greturile de dimineata fara sa recurgi la medicamente. Daca greata de dimineata devine foarte acuta incat nu poti inghiti nimic fara sa vomiti, poate e cazul sa contactezi medicul. Insa daca aceasta greata matinala este in limita suportabilitatii, poti apela la cateva metode naturiste simple pentru a o diminua sau alunga definitiv. Exista si un produs cu multivitamine din gama B care are rezultate in reducerea greturilor matinale Stress Management B-Complex.

1. Tu si sotul tau vorbiti si comunicati cu sufletul care a venit la voi, spunetii cat de mult il iubiti, si ca va veti stradui sa aveti grija de el, constientizati ca ii daruiti iubire, si un val de energie pozitiva pleaca de la voi spre burtica, unadin cauzele spirituale ale greturilor este „alimentare insuficienta cu energie tip iubire" a copilului.

greturi matinale2. In partea interioara a incheieturii mainii exista cateva puncte folosite in presopunctura, si prin exercitatea de presiune cu degetele de la cealalta mana combate greata. Presopunctura este eficienta si in functie de cat precizia apasarii si dozare corecta a presiunii.

3. E nevoie sa manaci cate putin si des, si astfel, vei evita acumularea unei cantitati mari de alimente in stomac (cu o crestere pe masura a aciditatii) si caderile mari ale concentratiei de glucoza din sange.

4. Nu uita consumul de lichide intre mese, dar nu in timpul mesei! Sucurile din comert nu sunt recomandate deoarece au multe chimicale. Ceaiul de ghimbir poate diminua senzatia de greata.

5. Acorda o mare atentie la alimentele pe care el consumi, evita mancarurile iritante, grasimea, prajelile si condimentele in exces, mai ales cele iuti, deoarece acestea ingreuneaza digestia si provoaca arsuri sau greturi puternice. Organismul tolereaza mai usor alimentele si bauturile reci decati cele fierbinti.

6. Imediat dupa masa stai in pozitie sezand, pentru a impiedica refluxul gastro-esofagian (trecerea lichidului gastric in esofag), si asfel vei preveni arsurile la stomac. Nu este recomandat sa stai intinsa imediat dupa masa

7. In partea interioara a incheieturii mainii exista cateva puncte folosite in presopunctura, si prin exercitatea de presiune cu degetele de la cealalta mana combate greata. Presopunctura este eficienta si in functie de cat precizia apasarii si dozare corecta a presiunii.

8. Fa miscare in aer liber, plimbare sau alergare o jumatate de ora in racoarea diminetii si te vei simti mai bine. Atat medicina occidentala, cat si cea orientala recomanda plimbarile matinale ca modalitate de combatere a stresului, stres ce se poate manifesta si sub forma starii de rau.

9. In primele luni de sarcina gravida resimte o oboseala datorata trecerii la noua stare, si se stie ca oboseala are un rol important in declansarea starii de rau, asa ca nu pierde nici un prilej pentru a te relaxa.

10. Greturile matinale sunt amplificate de stres si oboseala, deficitul unor vitamine din gama B creste datorita stresului, firma Calivita a creat un produs naturist Stress Management B-Complex ce ajuta in diminuarea gretei matinale.

Exista unele teorii care spun ca starea de greata matinala in sarcina este tocmai un mecanism prin care organismul femeii apara embrionul de efectele teratogene ale diverselor toxine acumulate de femeii sau inghitie prin diferite alimente. Spre deosebire de embrion, adultul are un intreg arsenal de enzime care ajuta la anihilarea toxinelor pe care le inghitim.

Aversiunea fata de cafea ar fi unul dintre primele semne de sarcina, tocmai datorita continutului mare de toxine al cafelei. Chiar daca nu ai reusit sa scapi de greta matinala din timpul sarcinii este si o veste buna dupa 14 saptamani de sarcina, greata incepe sa scada progresiv in intensitate si apoi dispare.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole