in continuare articolului: Sarcina cu gemeni. Ce inseamna sarcina multipla pentru mama? I

Copii sanatosi proveniti din sarcini multiple se nasc in fiecare zi, dar este important sa fiti avertizate despre posibile complicatii. De exemplu :

- Tensiunea marita – mamele de gemeni sau tripleti sunt mai expuse la tensiune mare pe timpul sarcinii. Cand tensiunea mare este combinata cu proteine in urina, apare preeclampsia. Grija sporita este necesara pentru a preveni complicatii serioase pentru mama si copil.

- Nasterea prematura – cu cat mai multi copii purtati, cu atat este mai mica posibilitatea de a duce o sarcina la termen. Daca apar semne de travaliu inainte de termen, veti primi injectii cu medicatie steroida pentru a grabi dezvoltarea copiilor. Totusi, chiar si atunci, cel mai mic copil poate lupta pentru supravietuire. Complicatiile pot include greutatea mica la nastere, dificultati respiratorii si digestive, organe nedezvoltate, dizabilitati de invatare si probleme de dezvoltare fizica. Destul de rar, unul dintre copii se naste prematur, dar celalalt sau ceilalti sunt apti sa-si continue dezvoltarea in uter. Aceasta este cunoscuta ca fiind intarziere a intervalului de nastere.

- Transfuzia de la geaman la geaman – cu gemenii identici este posibil ca un vas de sange din placenta sa lege sistemul de circulatie a copiilor. Acesta cauzeaza ca unul din copii sa primeasca prea mult sange iar celalalt prea putin. Aceasta este o complicatie serioasa pentru ambii copii care cere o interventie agresiva in timpul sarcinii. De obicei, copiii in aceasta situatie sunt nascuti imediat ce sunt inlaturate problemele legate de nasterea prematura.

- Nasterea prin cezariana – este posibil sa nasteti multiplii pe cale vaginala. Nasterea prin cezariana este comuna pentru gemeni in special daca bebelusii nu sunt asezati in pozitia cu capul in jos. In unele cazuri, complicatiile dupa nasterea vaginala a primului geaman cer operatia de cezariana pentru nasterea celui de-al doilea. Cezariana este de obicei considerata cea mai sigura optiune pentru tripleti si alti multiplii.

Ingrijirea gemenilor, tripletilor ....

Sanatatea gemenilor si a tripletilor, are aceleasi nevoi ca ale oricarui nou-nascut. Totusi, cu gemeni, veti avea doza dubla de grija. Veti avea nevoie de mai multa odihna si ajutor decat va puteti inchipui. Pastrati-va timp sa va bucurati de copiii vostri si rugati prietenii, iubitul sau alte persoane sa va ajute atunci aveti nevoie.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole