Unele cupluri au observat urmatorul fenomen, si anume cand femeia ramana insarcinata, si barbatul simte o parte din simptomele sarcinii, lucru care pare imposibil din punct de vedere medical, dar el totusi se intampla, este o realitate, multi sesizeaza anumite stari dar le considera coincidente sau ca au alte cauze. Acest fenomen se intampla datorita faptului ca noi suntem mai mult decat o gramada de celule, noi avem si suflet si o intreaga structura energetica subtila. Sufletele pot comunica intre ele dincolo de granitele trupului fizic avand si alte organe de simt decat cele aferente trupului fizic.

Simptomele sarcinii femeii pot fi simtite de barbat datorita fenomenelor de emapatie si rezonanta, aceste simptome se transmit prin intermediul biocampurilor sau a stringurilor energetice dintre mama si tata (prin stringuri simptomele se pot transmite si la distante de mii de KM) . Exista unele cazuri cand aceste simptome sarcina sunt resimtite si de alte persoane in afara de sot, de persoane cu care gravida este foarte compatibila, si cu care exista o legatura afectiva.

Acelasi lucru l-au constatat si cercetatorii britanici, care spun ca greturile de dimineata si durerile de spate ale femeilor insarcinate se pot transmite si partenerilor de viata. Greturile de dimineata, crampele, durerile de spate si cresterea in volum a abdomenului, comune femeilor insarcinate, pot fi experimentate si de catre partenerii acestora. Cercetatorii de la Universitatea St. George din Londra au denumit acest fenomen sindromul Couvade. Deocamdata nu exista o explicatie stiintifica foarte clara a acestei manifestari in randul barbatilor.

Sa ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu efectuat pe 282 de viitori tatici de catre specialistii britanici. Barbatii cuprinsi in studiu, cu varste intre 19 si 55 de ani, si au fost monitorizati pe intreaga perioada de graviditate a femeii. Viitorii tatici au prezentat aproape toate simptomele resimtite si de viitoare mamica, precum crampe, dureri ale spatelui, pofte alimentare, greturi matinale, oboseala, ameteli, insomnie, dureri de dinti si schimbari de dispozitie.

simptome de sarcina barbatiIn unele cazuri, sa observat ca barbatii au prezentat si o crestere in volum a abdomenului, avand acelasi aspect ca al unei femei insarcinate. Ei s-au plans medicului de familie de acest lucru, insa, in urma unui consult, s-a constatat ca nu exista o cauza fizica a acestor simptome. La majoritatea taticilor au inceput sa apara aceste simptome inca de la debutul sarcinii partenerei, dar au existat si cazuri in care simptomele de sarcina au aparut abia in apropierea momentului nasterii. In toate cazurile, simptomele au disparut o data cu venirea pe lume a bebelusului.

"Acesti barbati sunt legati afectiv de partenera de viata si de experientele prin care aceasta trece, incat ajung sa dezvolte aceleasi manifestari, prin empatie", a explicat dr. Arthur Brennan, coordonatorul studiului.

"Imi era in permanenta foame si chiar pofteam la mancaruri pe care inainte nu le agream. Ma trezeam in toiul noptii si mancam cartofi prajiti. Dimineata ma trezeam cu cateva ore mai devreme decat de obicei si imi preparam singur micul dejun, lucru care nu imi sta in fire", a povestit unul dintre barbatii cuprinsi in studiu.

Un altul a marturisit ca a simtit pe propria piele durerile sotiei din timpul travaliului.

"In timp ce sotia mea era in sala de nastere, cu cat durerile ei se inteteau, cu atat mai tare le resimteam si eu", a povestit acesta.

Sindromul Couvade, desi este intalnit la tot mai multi barbati, nu este recunoscut de medicina alopata.

Medicina nu recunoaste sarcina falsa a barbatului

"Unele persoane pot privi aceste manifestari resimtite de barbati ca fiind doar o incercare de a atrage atentia asupra lor. Insa ele sunt simptome involuntare. De cele mai multe ori, barbatii nu isi dau seama de ce se intampla cu ei, iar medicii nu recunosc acest sindrom. Cu toate acestea, el exista cu adevarat", a concluzionat dr. Brennan, la randul sau tata a doi copii.

Dr. Val Collington, directorul Scolii de Moase din St. George, sustine ca aceasta descoperire nu reprezinta o noutate pentru moase. "Moasele mi-au povestit ca de-a lungul carierei lor s-au confruntat frecvent cu situatii in care viitorii tatici acuzau greturi si alte simptome de sarcina pe parcursul sarcinii sotiei", a mentionat dr. Collington.

Sindromul Couvade a fost identificat si se pare ca are la baza emaptia si biocampurile energetice, in opinia dr. Harriet Gross de la Universitatea Loughborough din Londra. "Ar fi interesant sa aflam daca exista o legatura intre intensitatea trairilor din timpul sarcinii femeii si experienta prin care trec partenerii. Simptomele care apar de obicei in primele saptamani de sarcina sunt determinate foarte probabil de stresul resimtit de ambii parteneri pusi in fata unei sarcini neplanificate", a adaugat dr. Gross.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole