Dieta cu limonada este cunoscuta de mai bine de 50 de ani dar popularitatea sa a crescut exponential in urma cu doar cativa ani atunci cand Beyonce s-a folosit de ea si a slabit rapid pentru filmul Dreamgirls.

Conceputa de Stanley Burroughs, dieta cu limonada actioneaza pentru detoxifierea si curatarea organismului, fiind folosita in special in perioadele de post. Iar mai nou ea a devenit un important punct de reper in peisajul dietelor contemporane. Insa planul foarte drastic nu este pentru oricine avand in vedere ca implica consumul de limonada timp de doua saptamani fara a mai ingera nici un fel de alt aliment.

Bineinteles ca in asemenea conditii, pierderea unui numar semnificativ de kilograme este inevitabila. Dar in acelasi timp, o asemenea dieta poate fi si extrem de periculoasa pentru organismul uman deoarece il lipseste de toti nutrientii esentiali: vitamine, minerale, proteine, carbohidrati, fibre si grasimi.

 Ce este permis in timpul dietei?

dieta cu limonadaDupa cum spuneam, nu sunt permise mancaruri solide sau orice alt tip de suplimente alimentare iar singura forma de alimentatie este oferita de "elixirul" specific dietei cu limonada. Iata reteta originala a acestuia:

- 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors;

- 2 linguri de sirop de artar;

- un varf de piper cayenne;

- 10 uncii de apa filtrata.

Dupa urmarea acestui regim pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 14 zile, se recomanda ca intoarcerea la mancare solida sa se faca treptat. Astfel, se va incepe cu o supa de legume, urmata de fructe si legume crude si abia apoi de carne, lactate sau oua.

Cum functioneaza dieta cu limonada?

Principala cauza pentru pierderea in greutate este lipsa unui aport semnificativ de calorii. Dar pe de alta parte, in functie de metabolism, este posibil ca ceea ce vei pierde sa fie apa si masa musculara iar grasimea sa ramana in continuare prezenta.

Parerea expertilor

Nutritionistii chestionati in legatura cu aceasta dieta au sustinut ca nu exista un temei stiintific pentru conceptul din spatele dietei cu limonada si nici pentru necesitatea unei detoxifieri atat de extreme a organismului.

De asemenea, o alta opinie general impartasita este aceea ca orice regim alimentar dezechilibrat va aduce mai mult rau decat bine corpului. Spre exemplu, in timpul postului se pot pierde pe langa alte lucruri si o buna parte din bacteriile benefice din intestine. Iar daca inca va inchipuiti ca privarea de nutrienti este o solutie pentru problema greutatii, ar trebui sa mai stiti ca in lipsa unei surse de proteine, corpul incepe sa consume din rezervele proprii dar nu din grasime ci din muschi, ceea ce inseamna ca la sfarsitul dietei cu limonada veti fi mai suple dar cu un cost destul de mare.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4