Una dintre cele mai popularizate diete din ultima vreme este cea bazata pe Mango African. Aceasta contine esentia arborelui Irvingia gaboensis (IG) a carei origine se poate regasi in Africa Centrala si cea de Est. Insa nu este vorba de o specie de Mango in adevaratul sens al cuvantului ci de o planta foarte similara cu acesta dar a carei compozitie este cu adevarat interesanta: jumatate este grasime, circa un sfert contine carbohidrati iar restul este compus din 14-15% fibre si pana in 10% proteine.

Tocmai de aceea, Mango-ul African a devenit extrem de popular in regiunile unde acesta creste iar fructele sale sunt consumate pe scara larga. Insa suplimentele alimentare pentru dieta nu se bazeaza pe fructele ci pe semintele de IG despre care se afirma ca contin elemente deosebit de puternice in lupta cu kilogramele.

Cum poti slabi cu Mango African?

Conform informatiilor disponibile on-line, continutul important de fibre solubile din semintele de IG asigura o distrugere rapida a grasimii abdominale si a celei de pe talie. De asemenea, concentratul de Mango African este adesea comercializat inpreuna cu extract de ceai verde. Iar instructiunile precizeaza ca suplimentul trebuie administrat cu circa jumatate de ora pana la o ora inainte de a va pune la masa, astfel incat sa aiba suficient timp pentru a-si face efectul. Si ce mai efect, pentru ca producatorii se lauda cu scaderea apetitului, coborarea colesterolului din sange dar si raducerea nivelului trigliceridelor la normal. De asemenea, extractul de Mango African mai este creditat si cu abilitatile de a incetini dezvoltarea celulelor de grasime, de a accelerea dezintegrarea grasimii deja existente dar si cu capacitatea de a tine sub control nivelul zaharului din sange.

Si tocmai de aceea, dincolo de utilitatea sa in combaterea kilogramelor in plus, suplimentele pe baza de Mango African mai ofera un avantaj major: diabeticii, il pot folosi – cu acordul medicului – ca un instrument aditional in controlul bolii diabetice.

Bazele stiintifice ale dietei

Dieta cu Mango AfricanCa orice alta dieta moderna si cea bazata pe Mango African a avut si are parte de anumite controverse, majoritatea generate de lipsa unor studii aprofundate legate de aceasta planta. Din pacate, cercetarile au folosit in majoritatea cazurilor extract de IG combinat cu alte substante ceea ce face dificila sarcina de a identifica componentele cu adevarat responsabile de pierderea in greutate.

Cu toate acestea, cercetarile realizate deja, unele sponsorizate chiar de companiile care acum comercializeaza aceste suplimente, au sugerat ca intr-adevar, atunci cand vine vorba de Mango-ul African, efectele pot fi cu adevarat impresionante. Extractul poate fi de ajutor in scaderea in greutate iar nivelul colesterolului a fost redus semnificativ in cazul anumitor subiecti de test.

In concluzie

Daca ar fi sa privim lucrurile in mod obiectiv, nu exista pe aceasta lume o pastila care sa va ajute sa slabiti in mod magic de pe o zi pe alta, insa extractul de Mango African, bogat in fibre, are mari sanse sa va ajute sa slabiti si sa va reduceti colesterolul din sange. Insa, este evident necesar ca aceasta dieta sa fie combinata cu o alimentatie potrivita si cu niste exercitii fizice adecvate care sa va pastreze tonusul muscular.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole