Remedii naturale cu care sa ii cresti imunitatea copilului tau
Stim cu totii scenariul care da vestea unei raceli. Copilul tau a fost la scoala...
Laptisorul de matca este considerat a fi unul dintre cele mai bune produse pe care natura le poate oferi. Desi este utilizat inca din Antichitate, din Egiptul antic, putini sunt cei care ii cunosc toate beneficiile si toate modurile in care poate fi folosit.
Laptisorul de matca este concentrat biologic de culoare alb-gălbuie secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor din specia Apis mellifera L. In stup, el este folosit pentru a hrani larvele de albine in primele trei zile de viata, dupa care acestea sunt hranite doar cu miere si polen. Regina stupului este singura ce se bucura de acest tratament pe durata intregii sale vieti, care poate fi si de 4-6 ani. Comparand cu durata de viata a unei albine obisnuite, care nu depaseste 45 de zile, beneficiile laptisorului sunt usor de identificat.
Laptisorul de matca este folosit atat in stare pura, pentru uz intern, dar si in diverse tipuri de creme si unguente, pentru uz extern.
Laptisorul de matca in stare pura contine: 0,146 g proteine, 0,041g/g fructoza, 0,041g/g lipide, 0,040 glucoză, intre 17 si 20 de aminoacizi, inclusiv cei opt aminoacizi esentiali vietii, aminoacizi ce nu pot fi sintetizati direct de catre organismul uman: leucina, izoleucina, fenilalanina, lisina, triptofan, metionina, treonina si valina.
In plus, in laptisor gasim si colagen, numeroase minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, mangan, zinc, sodiu, cupru, fier, dar si vitamine - A, C, D si E.
Datorita compozitiei si a proprietatilor regeneratoare si de vindecare, laptisorul de matca este folosit in produse cosmetice, avand efecte precum: hidratare, hranire, intinerire, calmare, ajuta la tonifierea pielii si confera un aspect neted, fin si sanatos. In plus, stimuleaza producerea naturala de colagen din piele, luptand astfel cu ridurile si semnele de imbatranire ale pielii.
Laptisorul este eficient si in tratarea unor afectiuni ale pielii, cum ar fi eruptiile, eczemele, dermatitele si eritemele, dar, datorita actiunii lui antiinflamatoare si antioxidante, contribuie si accelereaza procesul de vindecare a arsurilor, taieturilor, zgarieturilor si infectiilor, de la nivelul dermei.
Atunci cand este consumat in stare pura, se recomanda in afectiuni dintre cele mai variate, avand efecte precum: intarirea imunitatii, diminuarea nivelului colesterolului, scaderea tensiunii arteriale, crescand totodata nivelul de energie, stimuland cresterea si dezvoltarea organismului (la copii), sustinand memoria, sistemul digestiv, aparatul reproducator, cu rol antistres si antioxidant.
Laptisorul de matca se poate lua ca atare sau in amestec cu miere (mierea de Manuka este de departe cea mai indicata), in cure ce pot varia de la 7 zile la cateva luni, mai ales in cazul copiilor si al persoanelor in varsta.