Remedii naturale cu care sa ii cresti imunitatea copilului tau
Stim cu totii scenariul care da vestea unei raceli. Copilul tau a fost la scoala...
Mierea este un aliment folosit din cele mai vechi timpuri, ei gasindu-i-se de-a lungul timpului tot mai multe proprietati benefice pentru organismul nostru. Intre numeroasele sortimente de miere existente in prezent, mierea de Manuka se evidentiaza detasat gratie compusilor pe care ii contine si care o transforma din aliment in medicament.
Mierea de Manuka este mai putin cunsocuta la noi pentru ca ea isi are originea in Noua Zeelanda, fiind produsa aici de albinele ce aduna polen exclusiv din florile arborelui de Manuka, (Leptospermum scoparium), o specie de Tea Tree. Exista mai multe variatati ale acestui tip de miere, ele fiind diferentiate in functie de concentratia de substanta activa ce ii da proprietati terapeutice, si anume factorul UMF (Unique Manuka Factor). Cu cat acest factor este mai mare, cu atat si mierea este mai buna, dar si mai scumpa. Acest factor este dat asadar de substanta activa numita metilglioxal (MG). Aceasta rezulta din conversia dihidroxiacetonei, un compus care se regaseste exclusiv in nectarul florilor de Manuka si totodata cel care face ca aceasta miere sa fie unica.
Mierea de Manuka este un antibiotic natural extrem de puternic, ea avand efecte uimitoare asupra tuturor virusilor si bacteriilor pe care a fost testata. In functie de modul in care se administreaza, ea actioneaza in intregul organism – atunci cand este ingerata, sau local, prin prevenirea infectarii unor rani sau arsuri, atunci cand este aplicata cutanat.
Intre bolile in tratarea carora mierea a fost si este utilizata cu succes se numara afectiunile digestive – ulcere in special, mierea actionand direct asupra bacteriei Helicobacter Pylori, responsabila pentru aparitia ulcerelor gastrice, efectul sau fiind de 8 ori mai mare decat in cazul altor antibiotice folosite in tratarea acestor probleme.
De altfel, aceasta miere de Manuka este recunoscuta deja ca fiind singura alternativa de tratament pentru combaterea unor bacterii ce au devenit rezistente la antibioticele sintetice. Intre aceste bacterii amintim Staphylococcus Aureus (cea mai frecventa cauza a infectarii ranilor), E Coli (atat de raspandita), Streptococcus Pyogenes (provoaca afectiuni in zona gatului).
Datorita efectului antibacterian, mierea poate fi aplicata cu succes si extern, pe rani deschise sau chiar pe arsuri. Ea previne infectarea cu bacterii externe, dar ajuta si la curatarea ranii de bacteriile prezente deja, contribuind in acest fel la o vindecare mult mai rapida a plagii respective.
Mierea de Manuka poate fi utilizata asadar atat in tratarea unor afectiuni, cat si in preventia lor, specialistii recomandand consumul ei periodic.