Adeseori, viaţa ne oferă acele întâlniri scurte, aparent întâmplătoare, care au importanţă pentru noi. In timp ce aşteptam în aeroport, s-a apropiat un domn întrebându-mă ceva legat de zborul unui avion. S-a întâmplat, ca în acel moment, să-i cadă un teanc de hârtii care s-au împrăştiat pe jos. Ne-am repezit amândoi să le culegem, lucru ce ne-a făcut să izbucnim în râs şi să începem o conversaţie.

Aşa am aflat că era medic, italian, iar eu i-am prezentat-o pe fiica mea de şase ani, care era cu mine. Mi-a spus că i-a atras atenţia aspectul plăcut şi sănatos al fiicei mele, însă a detectat şi o oarecare nelinişte din partea mea, pe care eu nu am ştiut să o disimulez prea bine, în ciuda complimentului pe care, ca mamă, tocmai îl primisem. Tactul său m-a făcut apoi să încep să-i povestesc cum, de când fiica mea avea doi ani şi ceva, eu şi soţul meu am fost veşnic pe drumuri, între medici alopaţi, servicii de urgenţă, diverse analize, medicamente şi măsuri de igienă scrupuloase, pentru a trata o infecţie urinară care îi apărea în fiecare lună.

Tratamentele urmate nu au rezolvat problema, ba, mai mult, i-au periclitat starea de sănătate, dând naştere altor infecţii neobişnuite: gastroenterită, faringită, otită, bronşită, etc.

M-am simţit mai uşurată când fiica mea a început să urmeze tratamentul naturist recomandat de un medic iridiolog, pentru că toate acele infecţii derivate au încetat iar infecţia urinară, deşi nu era în totalitate vindecată, se repeta la intervale mai lungi de timp.

Un lucru era clar: ceva ne scăpa, tuturor, şi nu ştiam ce!

Atunci, partenerul meu de dialog mi-a spus că era şi etolog, nu numai medic (etologia – ramură a biologiei şi a psihologiei care studiază instinctele şi tiparele de comportament ale animalelor şi fiinţelor umane). A adăugat că noi, fiind mamifere şi fiinţe teritoriale, avem tendinţa de a pune limite. Mi-a explicat că, la începuturi, urina devenea mai acidă atunci când se ea se utiliza pentru emite un semnal de atenţionare sau de apărare, pentru a marca un teritoriu fizic sau emoţional care era perturbat, ameninţat sau invadat. Toate acestea se întamplă astăzi, la multe animale. Astfel, gelozia sau tot ce are legătură cu ea, este o emoţie trăită ca o agresiune, şi poate avea la unele persoane, mai susceptibile, o reacţie somatică (ancestrală) manifestată prin urină. Acest lucru poate duce la o iritare sau la o debilitare a a aparatului urinar.

florile lui bach: HollyPrin prisma amintirilor mele despre acele adnotări personale asupra cazului şi rememorând rapid câteva întâmplări, i-am confirmat că observaţia sa era adevărată, pentru că perioada de apariţie a episoadelor celor mai severe de infecţie urinară coincidea cu anumite întamplări aparent banale (până atunci). Astfel, pentru mine au început să capete mai mult înţeles anumite comentarii mai subtile pe care copila le-a făcut în acele momente. Am căpătat o viziune complet diferită asupra situaţiei şi mi-am amintit de remediile florale Bach, pe care le studiasem.

Când am ajuns acasă am recitit toate informaţiile referitoare la Floarea care viza acest tip de emoţie şi, la câteva zile, aveam deja achizionat un preparat personalizat cu Holly. Infecţiile urinare au încetat, surprinzător, din prima lună cu acest tratament, luat de 6 ori pe zi (câte 4 picaturi), însă tratamentul a continuat timp de 5 luni (pentru a nu recidiva). La început, când eram încrezătoare şi micşoram doza, primeam clar semnale că începea un nou episod de iritaţie a vezicii. Reveneam la doza iniţială şi totul reintra în normal.

Această esenţă florală (Holly) a avut efecte extraordinar de rapide. In urma tratamentului exclusiv cu acest remediu, după mai bine de un an, episoadele de infecţie urinară nu s-au mai repetat. De aceea, aş vrea să-i mulţumesc acestui medic anonim, pentru contribuţia avută la rezolvarea problemelor din familia mea, dar şi Doctorului Bach, pentru această moştenire pe care ne-a lăsat-o. Pe zi ce trece mă minunez de modalitatea simplă şi profundă cu care aceste esenţe florale acţionează…

Autor: Aida Fumado www.sedibach.org

Traducerea: Didina Iordache

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole