De multe ori, despre laptisorul de matca se spune ca este comoara naturii si pe drept cuvant pentru ca aceasta substanta secretata de albine este foarte utila corpului omenesc. Chiar de dinainte de aparitia medicinii traditionale, oamenii deja intelesesera cat de eficienta este acest produs si in ce fel se poate ea dovedi utila celor care o consuma.

Cum se naste laptisorul de matca

Dupa cum spuneam si mai devreme pentru a cauta originea laptisorului de matca, trebuie sa facem o vizita intr-un stup de albine. Aici lucratoarele, albinele care zi de zi culeg polenul, au grija de stup, de larve si asigura buna functionare a colectivului. Insa in acelasi timp, albinele doici sunt responsabile pentru producerea laptisorului de matca. Datorita denumirii multi sunt derutati si cred ca acesta este produs de matca (regina stupului).

Acesta este de fapt, secretia glandelor lor salivare, insa daca larvele albinelor primesc "si" laptisor, larva urmatoarei regine a stupului este hranita numai cu asa ceva, motiv pentru care ea se bucura de o viata cu mult mai lunga decat celelalte surate ale ei. Astfel, daca o lucratoare normala atinge o luna, o luna si ceva de viata, regina traieste cel putin 6 ani iar longevitatea ei vine tocmai din faptul ca a fost hranita doar cu aceasta uimitoare substanta naturala produsa de albinele doici.

Miracolul din laptisorul de matca

laptisorul de matcaAminoacizi, fructoza, peptide, vitamine din grupa B-urilor sau agenti bioenergetici, toti se regasesc in fiecare picatura de laptisor de matca. Este o adevarata bomba de energie si sanatate oferita de natura. De el beneficiaza absolut toate celulele corpului nostru si nu are aproape nici o contraindicatie.

Laptisorul de matca vine in ajutorul a numerosi bolnavi si poate ajuta in tratarea asteniilor dar si a anemiilor, starilor de oboseala, malnutritiei, lipsei de apetit sau in cazul copiilor unde nu se inregistreaza o crestere corecta in inaltime. Tot laptisorul de matca mai ajuta si in tratarea unor boli infectioase deosebit de agresive, a numeroase afectiuni endocrine si endocrinologice (insuficiente hipofizare sau tiroidiene), a sterilitatii, frigiditatii si de ce nu, a impotentei.

Insa tot acelasi miraculos produs al albinelor are si alte utilizari mai putin legate de medicina. El poate ajuta la un efort fizic sustinut asa cum este in cazul atletilor si pentru femeile ajunse in acest punct poate ajuta si la depasirea starii de menopauza intarziind sau eliminand riscul de osteoporoza.

Stress-ul este si el usor de eliminat daca urmati un tratament cu laptisor de matca iar anxietatea va disparea si ea deoarece compozitia extrem de bine echilibrata a acestui produs natural influenteaza in mod pozitiv organismul, imbunatatindu-i tonusul foarte repede si ajutandu-l sa treaca peste perioadele de stress.

Insa cel mai interesant efect este cel al longevitatii pentru ca laptisorul de matca chiar va poate ajuta sa traiti mai mult si mai bine, un ajutor exceptional pentru omul modern supus in fiecare zi unei multitudini de factori de stress, mult peste valorile normale.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole