Pastile de Slabit Acai Berry
Diverse pastile de slabit precum Acai Berry sau Acai Forte au aparut pe piata in...
Palmierul Acai, cunoscut sub denumirea stiintifica de Euterpe oleracea, isi are originea in padurile tropicale amazonlene din nord-estul Braziliei. Desi era cunoscut de multa vreme de catre bastinasi, in zilele noastre a devenit cunoscut pe scara larga abia dupa ce a inceput sa fie promovat de mass-media, devenind noua senzatie a lumii datorita beneficiilor sale exceptionale si continutului bogat in nutrienti.
Legenda descoperirii fructelor palmierului Acai sau a “fructului care plange”, cum il numesc bastinasii, este in acelasi timp fascinanta si deosebita, dar si relevanta pentru lumea de azi. Se spune ca acum cateva secole exista un trib indian care traia langa Amazon, in zona numita astazi Belem. Acest trib a traversat o perioada foarte grea, de conflicte si foamete, iar padurea tropicala nu mai putea asigura hrana necesara supravietuirii. Disperat, seful tribului a ordonat sa fie omorati toti nou-nascutii, pentru a limita artificial cresterea populatiei. L-a inclus si pe copilul nou-nascut al fiicei sale favorite, Iaca. Aceasta, ca toate celelalte mame, a fost devastata si si-a jelit mult timp copilasul, pana intr-o zi cand, dinspre padure, a auzit un planset de copil.
A inceput sa caute copilul prin padure, dar nu l-a gasit. La un moment dat insa a dat peste un palmier, care era mai mare decat ceilalti si era plin de fructe. Atunci a realizat ca daca l-ar fi gasit inainte de moartea bebelusului sau, acesta ar fi ramas in viata. S-a prabusit sub palmier, unde a si murit si a fost gasita mai tarziu de tatal ei si alti membri ai tribului. Acesta a decis ca palmierul va trebui sa reaminteasca mereu celorlalti despre fiica lui si de aceea l-a denumit palmierul Acai, inversul numelui Iaca. Finalul povestii consta in faptul ca tribul a gasit o noua sursa de hrana si a oprit uciderea nou-nascutilor.
Fructul acai este mic, de marimea unui bob de strugure, avand culoarea violet-inchls. Are o samanta mare si o pulpa moale si suculenta. Fructul acai contine cca. 40% fibre raportat la greutatea uscata. Dintre toate proprietatile benefice ale acaiulul, cea mai mare atentie s-a acordat proprietatilor sale antioxidante. Prin aceasta proprietate, acaiul lupta impotriva radicalilor liberi din organismul nostru. Se stie ca radicalii liberi se acumuleaza in organism din diverse cauze, cea mai importanta fiind stilul de viata modern (alimentatie, poluare, fumat, consum de alcool, medicamente, stres etc.). Acestia sunt absorbiti de tesuturi, unde provoaca deteriorarea structurilor celulare, apoi prin acumulare in organism, duc la imbatranire prematura si chiar la aparitia unor afectiuni grave, cum ar fi cele cardiovasculare, anumite tipuri de cancer si diabetul de tip 2.
Fructele acai au un scor ORAC foarte mare (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen). Aceasta este o metoda de masurare a valorii unui aliment pentru beneficiile sale, ceea ce inseamna ca acaiul are beneficii semnificative pentru combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Printre numeroasele substante antioxidante pe care le contine acaiului, se numara: antocianinele (care confera fructului culoarea violet), principalul compus fiind clanidin-3-glucozida (c-3-g), care poate reduce riscul de infarct miocardic la femei, poate preintampina hipertensiunea, poate reduce nivelul colesterolului, al trigliceridelor si poate scadea riscul aparitiei diabetului de tip 2; acidul elagic, care are efecte antioxidante si antiinflamatoare; flavonele, cum sunt velutina, apigenina si luteolina, cu efecte antiinflamatoare puternice.
Fructul acai este bogat sl in fitosteroli al caror efect principal asupra sanatatii consta in capacitatea de scadere a nivelulului de LDL-colesterol. Cercetatorii au demonstrat, de asemenea, ca fitosterolii au si proprietati anticancerigene. Acaiul mai contine si acizi grasi esentiali, aminoacizi esentiali, fibre s.a. care confera senzatia de satietate dupa consum, deci suprima apetitul. Acaiul tine sub control nivelul glicemiei si preintampina conversia zaharurilor din sange in grasimi. In acest astfel, organismul nostru arde mai mult din grasimile in exces si elibereaza energie. Ca urmare, ne simtim mai energici si activi. intensificarea metabolismului si scaderea apetitului au ca urmare pierderea treptata a greutatii. Pentru a slabi, este necesar insa ca acest metabolism intensificat sa fie sustinut de exercitii fizice.
Sirop Acai Organic de la Calivita. Detalii aici! |
Cel mai important beneficiu al acaiului pentru sanatatea noastra este acela ca prin consumul de acai sunt introduse in organism acei nutrienti pe care organismul ar trebui sa le aiba, dar in mod normal nu sunt prezenti in alimentatia noastra. Consumand acesti nutrienti, ajutam organismul sa functioneze asa cum presupunem ca ar trebui si sa gaseasca si mentina un echilibru sanatos.
Exista pe piata mai multe suplimente ce contin extract din fuctul Acai, recomandarea noastra merge catre un sirop Organic din Acai produs de Calivita. Se administreaza cate doua linguri zilnic de sirop Acai Organic sau conform recomandarilor