Resveratrolul este un antioxidant foarte puternic prezent in cantitati mari in coaja strugurilor negrii, si un ingredient al multor produse naturiste destinate tratarii unor boli de sange, inima sau ficat. Din ce am observat, se vorbeste din ce in ce mai mult despre Resveratrol in ultimul timp asa ca haideti a detaliem beneficiile lui pentru sanatate.

Functiile creierului si bolile care il afecteaza

Cercetatorii de la Colegiul Medica Weil al Universitatii Cornell au raportat ca Resveratrol reduce formarea placilor in creier. Acest fenomen este cauza principala care determina aparitia Alzheimer-ului. Dozele orale de Resveratrol pot reduce placa asociata cu schimbarile generate de imbatranirea la nivelul creierului conform rapoartelor furnizate de catre acestia.

Diabet

Oamenii de stiinta din Anglia de la Colegiul medical Peninsula au descoperit ca Resveratrol protejeaza vasele de sange de distrugerile celulare care rezulta de obicei in urma nivelurilor crescute de glucoza asociate diabetului. Multi cercetatori isi pun speranta in potentialul Resveratrolului de a imbunatati major tratamentul diabeticilor.

Dieta deficitara

Resveratrol contracareaza efectele daunatoare ale dietelor bogate in grasimi prin actiunea sa la nivelul genelor 144 si 153 afectate de acest tip de regim alimentar.

Pierderea in greutate

Atunci cand tinem o dieta sau ne restrictionam la un anumit numar de calorii, reactia fireasca a organismului este de a activa gena 31 – gena supravietuirii – care determina eliberarea grasimii depozitate si cresterea nivelului energetic. Numeroase studii au aratat ca Resveratrol actioneaza in acelasi fel. Luand Resveratrol ca si supliment va poate ajuta in eforturile de a slabi, dar fara necesitatea de a mai apela la o dieta anume. Pierderea in greutate si restrictionarea caloriilor s-au dovedit eficiente in incetinirea imbatranirii, astfel ca luan Resveratrol am putea arata mai sanatosi si ne-am simti mai tineri.

Cancer

resveratrolUn urma unui studiu realizat in 2008 de cercetatorii de la Universitatea din Nebraska s-a sugerat ca Resveratrol poate preveni cancerul intervenind inca de la primul stadiu atunci cand estrogenii initiaza procesele ce duc la declansarea cancerului. Cercetatorii au decoperit ca Resveratrol inhiba dezvoltarea mai multor tipuri de celule cancerigene, inclusiv cele de tip leucemic, din cancerul la prostata si al pielii, de asemenea reduce incidenta mai multor tipuri de tumori. Resveratrolul are potentialul de a actiona ca o alternativa la terapia cu hormoni sintetici, despre care se stie ca mareste riscul aparitiei cancerului la san.

Afectiuni ale inimii

Resveratrol imbunatateste perfomanta sistemului cardiovascular, prevenind absorbtia cuprului (carenta de cupru reprezinta una din potentialele cauze ale atacului de cord), ajuta la mentinerea rezervelor de oxigen, impiedica formarea placilor si deci previne constrictia vaselor de sange. De asemenea unele studii sugereaza ca proprietatile antioxidante ale Resveratrolului scade capacitatea trombocitelor de a se uni formand astfel cheaguri la nivelul sangelui.

Colesterol

S-a descoperit ca Resveratrol neuralizeaza colesterolul "rau" LDL si mareste colesterolul "bun" HDL, ceea ce detemina reducerea placii ce se formeaza la nivelul arterelor.

Resveratrol mareste cantitatea si calitatea vietii

Studii numeroase au demonstrat ca Resveratrol poate accelera regenerarea celulara a anumitor tipuri de celule cu pana la 70%. Capacitatea de a imita efectele limitarii caloriilor, de a stimula sistemul imunitar si de a preveni a varietate de boli indica faptul ca Resveratrol poate lungi viata si imbunatati calitatea ei.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole