Fie ca sunt preparate sub forma de ceaiuri, tincturi sau pulberi,plantele medicinale au capacitatea de a imbunatati functionarea organismului si chiar de a preveni aparitia anumitor boli.

- Primul sortiment de ceai care nu trebuie sa lipseasca din casa este teiul. Ceaiul de tei are efect calmant, emolient, combate starea de uscaciune a mucoaselor, este expectorant si sudorific.

De aceea, ajuta la vindecarea racelii si gripei, calmeaza tusea si durerile de cap.

In caz de raguseala si dureri in gat, ceaiul se bea cald si nu fierbinte. Multumita efectelor sedative, ceaiul de tei se recomanda in insomnie, stari de nervozitate si suprasolicitare intelectuala.

Pentru ochii iritati, obositi si incercanati, se folosesc comprese cu infuzie de tei, pe care le aplicati pe ochi, timp de 10-15 minute.

Infuzia de sunatoare trateaza tulburarile digestive. Infuzia de sunatoare este utila in cazul in care aveti senzatie de greata, varsaturi, insuficienta hepatica si diaree.

CeaiuriCimbrul are un efect puternic dezinfectant si antispstic pentru plamani, stomac si intestin.

Proprietatile sale de antbiotic natural se dovedesc a fi eficiente impotriva tusei convulsive, a infectiilor respiratorii, a infectiilor intestinale si a celor urinare.

Florile de soc scad febra, reducand inflamatia cailor respiratorii si favorizand transpiratia. De aceea, socul este cel mai  recomandat in cazul unei gripe sau a unei raceli.

Urzica purifica sangele si ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. De asemeni, intareste imunitatea, imbunatateste circulatia sangvina si previne aparitia infectiilor urinare.

Galbenelele sunt recunoscute pentru efectul antibacterian care il au. In caz de taieturi minore alepielii,arsura, abces, eczema, se aplica pe zona afectata o compresa inmuiata in ceai de galbenele.

Macesele intaresc imunitatea. Fiind bogate in vitamina C si alti antioxidanti, fructele de macese sunt excelente intaritoare ale imunitatii.

Datorita continutului ridicat de mentol, menta calmeaza mucoasa gastrica. Un alt avantaj este ca reduce simptomele care insotesc migrena – greata, sensibilitatea la lumina etc. si e foarte bun si in indigestie. De asemenea, specialistii recomanda inhalatiile cu menta – se pun trei-patru linguri de planta la 1 l de apa, se fierb si se fac inhalatii, maximum 5 minute.

Trei cesti de ceai de musetel pe zi pot reduce problemele colonului iritabil si cele ale colitei. Totodata, musetelul este un remediu excelent pentru a reduce nivelul stresului, al tensiunii si al oboselii, principalii factori care declanseaza migrenele.

Relaxant, cu o arome delicate, ceaiul de rozmarin este un bun sedativ in cazul durerilor de cap cauzate de stres. Deoarece rozmarinul are proprietatea de a mentine vasele de sange dilatate, cu ajutorul ceaiului se pot preveni durerile de cap cauzate de ingustarea acestora.

Tu ce ceaiuri ai camara?

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole