Spirulina Chlorella Plus
Spirulina este una dintre sutele de specii de alge si se crede ca ar fi prima forma de...
Dar ce este de fapt spirulina? Este o micro-alga, o planta acvatica, cu o lungime mai mica de un milimetru, incadrata de cercetatori undeva la granita dintre bacterii si regnul vegetal. Spirulina este cea mai bogata sursa de nutrienti si alimente complete gasita in lume. Aceasta contine peste 100 de substante nutritive, mai multe decat orice alta planta, cereale sau plante medicinale. Astazi, Spirulina este utilizata pe scara larga ca un supliment alimentar pentru a mentine starea de sanatate, impulsul de energie si pentru a reduce greutatea.
Sub numele de spirulina sunt cunoscute, de fapt, doua specii de micro-alge: Arthrospira platensis si Arthrospira maxima, ambele avand compozitie chimica si proprietati medicinale foarte asemanatoare.
Spirulina contine 60-63% proteine, pana la 13% minerale esentiale precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, zinc si vitamine cum ar fi grupurile B complete si multi antioxidanti importanti (care protejeaza celulele). Antioxidantul Phycocyanin poate fi gasit doar in Spirulina. De asemenea este cea mai bogata sursa naturala de vitamina E si beta-caroten.
Spirulina, fiind de culoare verde, este benefica pentru sanatatea noastra deoarece contine o cantitate mare de clorofila si Phycocyanin. Clorofila absoarbe energia de la soare pentru a crea carbohidrati si astfel foloseste la stimularea energiei.
Vegetarienii nu consuma produse de origine animala si de aceea au de obicei o carenta de vitamina B 12 (care se gaseste in ficatul de animale), de fier (din carne rosie) si aminoacizi. Spirulina este un produs natural organic, de aceea este indicat ca vegetarienii sa folosesca suplimente in fiecare zi, astfel incat organismul sa nu aiba lipsurile mentionate mai sus.
Aminoacizii sunt importanti pentru corpul nostru, ei ajuta la cresterea masei musculare, a imunitatii si a productiei de enzime si hormoni. Spirulina poate oferi mai mult de 60-63% din proteine, inclusiv o sursa completa de 8 aminoacizi esentiali, plus alti 10 acizi non-aminoacizi esentiali care sunt de obicei absenti din dietele vegetariene.
Este de asemenea una din putinele surse de alimente care contin acizii grasi omega 3 si 6, acid gamma-linolenic (GLA). Acestia sunt principali in mentinerea sanatoasa a corpului unei femei. Desi nu se poate spune ca actioneaza direct asupra reducerii greutatii, Spirulina contine substante nutritive de care organismul are nevoie si care sunt asimilate rapid.
Nivelul ideal al PH-ului intr-un corp sanatos ar trebui sa fie alcalin, de aproximativ 7,35 – 7,45. Oamenii moderni din zilele noastre consuma prea multe alimente si bauturi acide, cum ar fi bauturi racoritoare, carne, branza, oua, sunca. Toate acestea determina corpul sa devina acid, cu un PH mai mic de 7. Rapoartele cercetarilor arata ca organismele acide vor avea mai multe sanse de a face cancer si de a dezvolta alte boli. Consumul regulat de Spirulina poate contribui la mentinerea PH-ului alcalin al corpului si va va ajuta sa reduceti riscul de a avea un PH acid, astfel pastrandu-va sanatatea.
Totodata, Spirulina este un supliment alimentar ideal pentru femeile insarcinate si pentru sugari. In timpul sarcinii, copilul absoarbe rapid nutrientii din corpul mamei. In cazul in care aceasta nu are o alimentatie potrivita, cu destule substante nutritive, dupa nastere va ramane cu carente ce ii vor afecta sanatatea. Spirulina ofera cu usurinta cea mai bogata si completa sursa de nutrienti pentru femeile insarcinate si astfel previne deficitul de nutrienti atat pentru ea dupa nastere, cat si pentru copil.
Majoritatea produselor care se comercializeaza in momentul de fata sunt vitamine sintetice (artificiale). Nici un alt produs nu poate furniza substantele nutritive si vitaminele naturale pe care le are Spirulina. Aceasta este un produs natural, non-sintetic.