Zincul este un oligoelement care este implicat in multe reactii enzimatice ce au loc in organismul nostru si are un rol important in metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor. Este un mineral care se gaseste in cantitati extrem de mici in organism, dar care este esential pentru o multime de procese din organism.

Un deficit de zinc poate avea ca efecte un retard de crestere, anomalii ale maturizarii sexuale, infertilitate (in special cea masculina), dereglari ale ciclului menstrual, tulburari ale gustului, dereglari ale sistemului imunitar, probleme ale pielii si de cicatrizare si multe altele.

Ca sunt semnele deficitului de zinc?

- Acnee

- Mancarimi

- Descuamarea si uscaciunea pielii

- Ingrasarea excesiva a parului si caderea lui

- Inflamatii locale

- Alergii sezoniere

Suplimente alimentare cu zinc

Zincul face parte din compozitia multor suplimente alimentare, iar alegerea celui mai potrivit supliment alimentar cu zinc te poate pune in dificultate. Mai jos aveti prezentate pe scurt cateva suplimente alimentare ce contin zinc.

Mega Zinc

Suplimentul Mega Zinc produs de Calivita contine cea mai mare doza de zinc, 50 mg de zinc in fiecare din cele 100 de capsule din flaconul de mega zinc.

chelated zincChelated Zinc

Un flacon de Chelated Zinc contine 100 de tablete, si fiecare tableta contine o doza de 15 mg de zinc chelatat cu aminoacizi.  Aceasta forma de zinc chelatat cu aminoacizi este mai eficienta, fiindca organismul o poate folosi mult mai usor.

Full Spectrum

Full Spectrum din gama CaliVita, este un complex de multivitamine, minerale si oligoelemente ce are incompozitie majoritatea vitaminelor oligoelementelor necesare functionarii corecte a organismului, inclusiv 10 mg de zinc. Full Spectrum este un produs recomandat a se lua si pentru a preveni diferite deficiente de minerale si vitamine.

Power Mins

Fiind un complex de minerale si oligoelemente, Power Mins pe langa restul compusilor are si 7,5 mg de zinc. Daca esti in cautarea unui supliment naturist care sa contina majoritatea mineralelor si oligoelemetelor necesare organismului uman, poti alege Power Mins de la Calivita.

MagneZi B6

MagneZi B6 datorita componentelor sale are capacitatea de a reduce efectele strsului si a creste nivelul de energie. Magnezi B6 contine, 5 mg de zinc, aaturi de 100 mg de magneziu si 5 mg de vitamina B6. Suplimentul Calivita MagneZi B6 se adreseaza in special persoanelor care depun efort mental sau fizic intens, de exemplu sportivilor sau celor care desfasoara munci fizice grele, persoanelor cu activitati intelectuale intense, celor supuse la stres, precum si celor care doresc sa aiba mai multa energie in zilele epuizante.

Rhodiolin

Rhodiolin este unul dintre cele mai apreciate produse pentru combaterea efectelor stresului continand pulbere din planta adaptogena Rhodiola Rosea si 5 mg de zinc. Rhodiolin fiind alaturi de Noni produsul Calivita cu cel mai mare succes.

Beauty formula

Beauty formula Calivita este un supliment alimentar complex, dupa cum spune si denumirea sa o formula a frumusetii, este conceput special pentru mentinerea si sporirea sanatatii pielii, parului si a unghiilor (aspecte ale frumusetii externe). Componentele Beauty Formula pot reda elasticitatea, frumusetea si prospetimea pielii, pot oferi stralucire si rezistenta parului si pot face unghiile mai puternice si mai rezistente. Beauty Formula contine 10 mg de zinc.

Virago

Datorita rolului zincului in functionarea corecta a sistemului imunitar, acesta este inclus si in acele suplimente alimentare destinate sistemului imunitar, Virago fiind unul dintre acestea.  Virago este o combinatie de extracte naturale din plantele Gheara pisicii, Echinacea, Pau D`Arco, frunze de maslin, cu adaos de lizina si zinc cu rol important in stimularea si cresterea imunitatii. Un flacon de Virago contine 90 de tablete, fiecare dintre acestea avand 10 mg de zinc.

ImmunAid

Un alt supliment alimentar ce se adreseaza cresterii imunitatii este ImmunAid, acesta accelereaza inmultirea si activitatea limfocitelor avand la baza pulbere de Gheara matai (Uncaria) 400 mg si bineinteles 13 mg de zinc

Energy & Memory

Dupa cum spune si numele, suplimentul Energy & Memory este un supliment natural ce are capacitatea de a imbunatati functiile cognitive, de concentrare si memorie, inviorand psihic si fizic. Energy & Memory  contine extracte de plante, vitamine si minerale (si 5 mg de zinc) care, prin actiunea lor sinergica, invioreaza psihic si fizic.

Pro-State Power

Pro-State Power este un supliment alimentar complex, recomandat in special barbatilor care au depasit varsta de 40 ani, pentru a preveni aparitia adenomului de prostata. Principala sarcina a prostatei consta in sustinerea capacitatii de reproducere masculina si in protectia cailor urinare inferioare fata de infectii. Zincul este un element esential in functionarea prostatei, asa ca in produsul Pro-State Power avem si 15 mg de zinc.

Care este necesarul de zinc?

Aportul de zinc recomandat este de aproximativ 5 mg pe zi la sugari, 10 mg la copii, 15 mg la adulti, 20 la 25 mg pentru femeile gravide si care alapteaza.

Doze de zinc recomandate 

- Copii de la 1 la 3 ani - 6 mg

- Copii de la 4 la 6 ani - 7 mg

- Copii de la 6 la 9 ani - 9mg

- Copii de la 10 la 12 ani - 12mg

- Adolescenti de la 13 la 16 ani - 13 mg

- Adolescente de la 13 la 16 ani - 10 mg 

- Adolescenti de la 16 la 19 ani - 13 mg

- Adolescente de la 16 la 19 ani - 10 mg

- Barbati adulti - 12 mg 

- Femei adulte - 10 mg

- Femei gravide (Trimestrul 3) - 14 mg

- Femei care alapteaza - 19 mg

- Barbati de peste 65 de ani - 11 mg

- Femei de peste 55 de ani - 11 mg

- Persoana de peste 75 de ani - 12 mg

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole