Exista multe explicatii  pentru astenia de primavara, dar devine din ce in ce mai evident faptul ca in aceasta stare complexa sunt implicati mai multi factori si, din acest motiv, si  abordarea problemei trebuie facuta tinand seama de mai multe lucruri. Astenia de primavara nu este o boala, ci o stare asupra careia putem interveni (si pe care o putem depasi) cu multa usurinta.

Carenta de vitamine: este una dintre numeroasele explicatii si cea mai obisnuita sau, cel putin, cea mai la indemana. In timpul iernii, alimentatia noastra nu este atat de diversificata, posibilitatile de alegere sunt mai limitate, astfel ca este deficitara nu numai in vitamine, dar chiar si in enzime. Chiar daca ne straduim sa consumam zilnic legume si fructe proaspete, doar un segment foarte ingust de populatie are acces la legume si fructe cu adevarat proaspete, din cauza ca majoritatea sunt conservate sau modificate genetic.
Ce putem face? Pe langa consumarea unor cantitati mari de legume si fructe si o dieta echilibrata, se recomanda completarea alimentatiei noastre cu suplimente alimentare de calitate. CaliVita ofera un spectru larg de astfel de produse, de ex. multivitamine (Full Spectrum, produse adecvate grupelor sanguine: Vital A, Vital B etc.), produse antioxidante (Protect 4Life, Mega Protect 4Life, Smokerade etc.), din care fiecare persoana isi poate gasi produsul cel mai potrivit. Nu uitati de produsul nostru deosebit, ZenThonic, sau de produsele reenergizante, cum ar fi Coenzyme Q10, Energy and Memory etc.).

Factori psihologici: desi in multe locuri se considera ca simptomele asteniei de primavara au o determinanta psihica (fiind o stare „la moda” in aceasta perioada), nu trebuie sa omitem faptul ca aceasta teorie are o puternica baza reala. In timpul iernii, din cauza zilelor lipsite de lumina puternica si reducerii activitatii fizice, scade nivelul hormonului numit serotonina, avand drept consecinta oboseala si depresia.
Cum putem depasi aceasta stare? In nici un caz sa nu compensam senzatia de fericire cu dulciurile. Sa facem multa miscare, sa petrecem mai mult timp in aer liber, chiar daca stam intr-un birou, sa deschidem fereastra. Chiar si o scurta plimbare prin parc, dupa-amiaza, poate fi de mare ajutor !

Metabolismul: iarna, metabolismul nostru este mai lent. Activitatile noastre fizice sunt mai reduse, avem  nevoie de mai mult somn si petrecem mult mai putin timp in aer liber. Metabolismul poate fi accelerat prin practicarea de exercitii fizice (preferabil, in aer liber), cum ar fi mersul pe jos sau alergatul. Trebuie insa sa ne gandim si la starea tegumentului nostru si metabolismul acestuia. Sa ne incepem fiecare zi cu dusuri alterativ calde-reci, apoi sa ne ingrijim pielea cu produsele cosmetice CaliVita, de o calitate deosebita. Nu uitati ca pentru atingerea scopului propus, batalia pentru combaterea celulitei trebuie inceputa din timp, si la aceasta poate contribui, intr-o masura importanta, crema anticelulitica CRx distribuita de CaliVita.

Curatenia mare de primavara. Multa lume admite ca primavara trebuie inceputa cu o curatenie mare care sa se extinda asupra intregului organism. Printre produsele CaliVita gasiti numeroase produse care favorizeaza procesele de detoxificare ale organismului (de ex. Green Care, Liquid Chlorophyll, Detox Patch, apa alcalina produsa de Aquarion etc.), indiferent de cura de detoxificare pe care o alegeti.

Debarasati-va de starea depresiva, de kilogramele acumulate in perioada  de iarna si alegeti, cu indrazneala, produsele CaliVita, ca un completare in batalia impotriva asteniei de primavara.

Articol preluat de pe site-ul calivita.com

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole