Afectiunile ORL la copii
Primii ani de viata sunt adesea insotiti de boli usoare, cea mai mare parte dintre...
Ai auzit vorbindu-se de rinita sau medicul ți-a spus că nasul înfundat sau scurgerile nazale sunt simptomele unei rinite? Rinita este chiar acea “coriză” sau “guturai” de care ai auzit încă din copilarie.
Majoritate abordează cu superficialitate rinita, fară să știe că o rinită netratată corespunzător poate fi baza altor afecțiuni precum: Sinuzitele supurate cronice, Otitele cronice supurate sau fibroadezive, Faringo-amigdalitele cronice-focar de infecție pentru întregul organism
Știai că există două forme de rinită? Ele sunt rinita acută şi rinita cronică care cuprinde rinita nealergică şi rinita alergică.
Rinita acută este o inflamaţie infecţioasă a foselor nazale de origine virală prezentă în epidemii, uneori complicându-se cu o infecție bacterială. După ce a fost contactat virusul și are loc o incubație de câteva zile apare o scurgere limpede și fluidă la nivelul nasului, doar în caz de complicație (suprainfecţie) scurgerea devine galbenă și groasă, alte simptome fiind nasul înfundat și strănutul eventual o senzație de arsură la nivelul foselor nazale
Rinita cronică este o inflamaţie mai veche ce a recidivat sau chiar permanentă la nivelul foselor nazale ce poate fi produsă sau nu de o alergie.
Rinita cronica nealergică nu are o cauză bine definită și este favorizată de diverşi factori: sensibilizarea mucoasei prin rinite acute cu repetiţie, fumatul, poluarea, anumite substanțe iritante din aer, unele medicamente, anumite parfumuri dar și unele alimente.
Rinita alergică ( supranumită "febra fânului") este o reacție exagerată a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Rolul sistemului imunitar este de a proteja organismul de viruși și bacterii prin producerea de anticorpi care să îi identifice și elimine. Rinita alergică (și orice altă alergie) apare atunci când sistemul imunitar declanșează o luptă împotriva unor substanțe care în mod normal nu sunt nocive organismului, cum ar fi acarienii și polenul (alergeni), interpretând prezența acestora ca un atac asupra organismului. Această reacție exagerată a sistemului imunitar provoacă inflamașie și simptome care afectează în principal nasul, dar și ochii, urechile, gâtul și gura.
Pentru a scapa de simptome ale rinitei poti cauta solutii prin care sa ajuti corpul sa invinga virusul.
Poti ajuta corpul sa fie mai puternic in lupta cu virusul imbunatatind stilul de viaţă, incepand cu o alimentatie sanatoasa, miscare fizica regulata si chiar o reeducare respiratorie (învăţarea respiraţiei abdominale, profunde, precum şi a respiraţiei pe nas).
Rinita alergică este forma de alergie cea mai frecventă, se presupune că aproximativ 10 % din populație este afectată.
Există remedii homeopatice pentru toate formele de rinită. Prin administrarea remediilor potrivite, homeopatia te poate ajuta să ameliorezi simptomele imediate dar cel mai important te poate susține în echilibrarea organismului pe termen lung.
Eficiența homeopatiei în tratarea diferitelor forme de rinita a fost demonstrată de o serie de studii clinice. Poate că cel mai mare avantaj al tratamenului homeopat este că datorită diluției mari nu sunt înregistrate efecte secundare și nu interacționează cu medicația alopată.
Alegerea celui mai potrivit remediu este facuta de medicul homeopat in urma unei discutii cu pacientul si analiza simptomelor dar sunt și remedii ce pot fi cumpărate direct din farmacii dor cu recomandarea farmacistului, eficienta tratamentului homeopat este direct proporționala cu acuratețea diagnosticului. Daca vrei rezultate e indicat să se manifeste o deschidere și o sinceritate completă în fața medicului.
„Medicina este una și indivizibilă. Ea există, deoarece Hippocrate a transformat-o intr-un domeniu, alimentata de umanism, știință, și etică. Medicamentele homeopatice sunt printre soluțiile disponibile acum profesioniștilor din domeniul sănătății.
Peste 400. 000 de medici le folosesc zilnic.
Laboratoarele homeopatice, cauta să puna la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății și a pacienților, medicamente eficiente care nu sunt iatrogene, sau cu alte cuvinte, fara toxicitate.
Homeopatia ofera răspunsuri concrete, uneori unice, în multe domenii: infecții ORL, dureri in timpul sarcinii , stres, simptome de gripă, boli cronice, tulburări de somn, alergii sezoniere, etc.” – Christian Boiron, Director General al Laboratoarelor BOIRON.