Invitatie la conferinta despre celulele stem
Daca doresti sa stii mai multe despre celulele stem, te invităm miercuri, 29 mai,...
In 1987, un entuziast cercetator, pe nume Albert Bohbot, incepea la Spitalul Universitar Jules C. un experiment inovator in reumatologie. Timp de doi ani acesta a testat si practicat laseropunctura, iar rezultatele neasteptate si interesante l-au facut sa extinda aceasta tehnica si in alte domenii. Progresele unui tanar tetraplegic, care timp de doi ani a fost tratat cu laseropunctura, au facut ca si alti pacienti paraplegici si tetraplegici sa doreasca sa beneficieze de acest tratament.
Faptul ca un impuls nervos a putut fi transmis prin o leziune a maduvei, desi tesuturile erau afectate, a fost o adevarata revolutie in domeniul neurologic. Pentru prima data se efectua transportul energiei si informatiei fara a fi nevoie de organul responsabil cu aceasta.
Laseropunctura a inspirit incredere si a fost folosita in special de pacientii care au suferit tratamente cu celule stem si au avut nevoie de recuperare. Echipele de medici din Rusia, China si Portugalia au solicitat ajutor pentru recuperarea pacientilor lor cu ajutorul laseropuncturii.
Laseropunctura este un tratament avansat pentru traumatismele coloanei vertebrale. Ea reprezinta tratarea traumatismelor survenite pe coloana vertebrala si are la baza noul tratament cu celule stem si acupunctura. Sedintele de laseropunctura dureaza 15-20 de minute pentru pacientii cu tramuatisme vertebro-medulare care nu au facut terapie cu celule stem (mai multe aici), si 20-30 minute pentru pacientii cu TVM si implanturi de celule stem.
Sedintele de laseropunctura trebuie sa fie regulate, timp de una sau doua saptamani la fiecare doua luni, in functie de disponibilitatea pacientului, de distanta la care acesta se afla fata de clinica, si de asemenea, in functie de posibilitatile financiare ale acestuia.
Laseropunctura nu este dureroasa, este o terapie fara efecte adverse si non invaziva. Primele rezultate apar in primele trei luni, in functie de nivelul tramatismului vertebro-medular. Rezultate excelente au fost obtinute si in tratarea reumatismului si a durerilor neuropate.
Doctorul Bohbot declara despre inceputurile laseropuncturii ca totul a pornit de la parerea dansului ca acele trebuiau sa fie inlocuite de noi instrumente. Astfel trebuia sa rezulte o vindecare mai buna, iar rezultatele obtinute prin acupunctura sa fie mai bine interpretate. Deasemenea dansul a tinut sa accentueze legatura dintre laser si internet ca sursa de noi aplicatii pentru vindecarea bolilor.
Energia pe care dorea s-o foloseasca trebuia sa fie foarte blanda, asemanatoare celei induse de acele de acupunctura. Din aceste motive a ales un laser cu infrarosu. Principalele caracteristici ale metodei sunt blandetea si lipsa agresivitatii, avand in vedere ca prin folosirea laseruluii, nu sunt lezate tesuturile de dedesubt.
Laseropunctura este si foarte eficienta in acelasi timp, avand in vedere ca sunt stimulate simultan zece puncte. Pentru fiecare cap de laser o sesiune dureaza aproximativ zece minute, ceea ce inseamna un total de o ora si patruzeci de minute de raze luminoase.
Trebuie remarcat ca datorita unui traumatism vertebro-medular atat de vehement si cu rezultate coplesitoare asupra starii fizice si psihice a pacientului, laseropunctura ofera un tratament nu numai extrem de eficient, dar si foarte usor tolerat de organism, foarte putin invaziv si cu eforturi minime din partea pacientului.