prostituate si clientii acestora. (observati ca aceasta boala afecteaza doar categoriile de oameni cu o moralitate mai coborata)

Epidemia globala de SIDA este un mit, amenintarea unei epidemii a acestei maladii mortale declansate de virusul HIV nu mai este de mult o realitate, conform unui oficial din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), informeaza luni cotidianul britanic Daily Mail consultat de Rompres.

Dr. De Cock, seful departamentului HIV/SIDA din OMS, sustine ca prognoze vechi cu privire la izbucnirea unei epidemii mondiale de SIDA au fost din fericire infirmate, totusi exista n continuare un risc mic de izbucnire ale unor mici focare epidemice de SIDA in anumite regiuni geografice.
"Exista un factor de risc extrem de mic de declansare a unei epidemii de SIDA in randul persoanelor cu orientare sexuala normala heterosexuala,  in afara de zona Africii subsahariene (unde exista peste 11 milioane de copii au ramas orfani datorita acestei maladii). In urma cu 10 ani foarte multe persoane sustineau ca exista foarte mare de izbucnire a unei epidemii de SIDA in Asia, iar China, zona cu cea mai mare populatie din lume urma sa fie epicentrul acestei epidemii. Astazi aceste previziuni sumbre au fost din fericire infirmate insa pot aparea inca mici focare de raspandire a virusului HIV in anumite zone", a explicat expertul OMS.

Conform statisticilor OMS, in 2007 traiau 33 de milioane de oameni infectati cu HIV, dintre care aproximativ doua treimi erau africani. De asemenea, in 2007 s-au semnalat aproximativ 2,5 milioane de noi cazuri de infectare cu HIV, iar 2,1 milioane de oameni au murit din cauza SIDA.

sursa: Rompres

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole