O treime din populatia lumii are un motiv bun de a sarbatori in data de 1 Iunie: este vorba de ziua mondiala a copiilor. In 1954 Adunarea Generala a ONU a cerut asociatiei sa ajute copiii UNICEF pentru a stabili o zi internationala a copilului. De la inceput, aceasta idee a facut apel la toata lumea, iar acum aproximativ 150 de tari participa la eveniment.

Cu toate acestea, Ziua mondiala a copiilor nu este sarbatorita in aceeasi zi in fiecare tara. "Ziua Internationala a copilului traieste prin voluntariat" explica Rudi Tarneden, purtatorul de cuvant al UNICEF Deutschland. "Si daca s-ar impune o data, s-ar incalca acest principiu. "Fiecare tara are propriile sale date, stabilite la nivel local. Sub motto-ul "Fiecare zi este o zi pentru copii, "datele sunt raspandite pe tot parcursul anului in diferite tari.

In Spania, ziua mondiala a copiilor este sarbatorita in a doua duminica a lunii mai, in Chile, prima duminica din august, in Franta si in Marea Britanie pe 20 noiembrie. In Thailanda, festivalul are loc in ianuarie, la inceputul anului, in Turcia si in Mexic este in aprilie. Coreea de Sud a ales 1 mai, Japonia pe data de 5 si, in aceste doua natiuni, au declarat oficial acest eveniment ca fiind o sarbatoare publica. In Statele Unite, Rusia, China si alte cateva parti ale lumii, inclusiv in tarile socialiste, 1 iunie este ziua in mod traditional dedicata copiilor. Aceasta zi este universal denumita "Ziua Internationala a Copilului." Tarile scandinave, de asemenea, celebreaza, in iunie, iar in Brazilia are loc pe 12 octombrie, in India pe 14 noiembrie si in Finlanda pe 20 noiembrie.

1 iunie ziua copiilorToate aceste date au in comun acelasi scop: "Pentru a aminti adultilor faptul ca  atunci cand copiii sunt bine, societatea, de asemenea, merge bine, in general, ", spune Rudi Tarneden. Sa faceti cadouri copiilor in acest moment reprezinta o traditie in multe tari, iar acest lucru este unul foarte bun, atata timp cat cadourile le ofera copiilor posibilitatea de a se juca impreuna cu parintii lor. "In plus, cele mai dragi dorinte ale copii din intreaga lume este ca parintii sa aiba mai mult timp pentru a avea grija de ei." In Germania, exista trei zile speciale care le ofera aceasta oportunitate: in plus fata de Ziua Internationala a Copilului stabilita de UNICEF pe 20 septembrie, in noile state care au devenit membre ale Germaniei, ziua traditionala a copilului este sarbatorita pe 1 iunie. Aceasta data a fost raspandita rapid in intreaga Germania. Iar in cele din urma, pe 20 noiembrie, este aniversarea Conventiei ONU pentru Drepturile Copilului.

Ulrich Brobeil, consilier juridic al federatiei industriei de jucarii, in Germania, "Deutscher Verband der Spielwaren-industrie", face un juramant special. "As dori sa existe doar o singura zi in care sa se celebreze aceste evenimente", a spus el. Ca Ziua Mamei, Ziua Tatalui si ca Ziua Indragostitilor si aceasta zi ar trebui sa fie inradacinata in intreaga noastra societate. In al doilea rand, a subliniat Brobeil Ulrich, multi copii considerare 1 iunie ca fiind o zi a  "lor": "Un profesor mi-a spus ca inainte de aceasta data copiii vorbesc despre ce vor face in aceasta zi. Acum, mai multe evenimente au loc pe 1 iunie, iar Bundestag-ul a emis o declaratie oficiala in presa si mass-media prin care au stabilit aceasta data ca ziua copilariei. "

Evident, interesele economice nu raman pe departe. Pentru industria jucariilor este ideal sa aiba un al doilea varf al vanzarilor in mijlocul anului, bine plasat chiar inainte de vacanta de vara. Aceasta nu este doar Germania, ci in intreaga lume. Aceasta zi ofera, de asemenea, o sansa industriei jucariilor. "In acea zi, nu trebuie niciodata sa pierdem din vedere ca trebuie sa li se dea tuturor copiilor posibilitatea de a trai o copilarie demna de acest nume", spune Rudi Tarneden de la UNICEF cu privire la dorintele exprimate despre aceasta zi .

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole