demonstreaza colegilor lui ca evolueaza in mod pozitiv, si ca incearca sa nu mai stea dupa fusta mamei lui.

Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca la trei ani nu este atat de usor sa distingi dreapta de stanga si multi copii mici chiar nu reusesc acest lucru. De aceea, cei mai buni sunt pantofii de vara, care nu stau strans pe picior.

Principiul

Pentru a-i ajuta pe cei mici sa treaca de aceasta etapa, este suficient sa desenati pur si simplu in interiorul fiecarui pantof, pe interior, un model pe fiecare parte. Altfel spus, pe partea stanga a pantofului drept si partea dreapta a pantofului stang. Cand strange picioarele desenele sa se atinga. Putem lua ca exemplu doi pisoi si ii explicam copilului ca cele doua animalele sunt prieteni, si vor sa se salute si sa se distreze impreuna. Chiar si copiii foarte mici pot intelege. La inceput, este suficient doar sa asezati pantofii in fata copilului si sa ii aratati cum pisoii ar trebui sa se atinga. Daca pantofii sunt asezati invers, pisoii sunt prea departe pentru a se juca impreuna.

Tehnica

invatam copilul sa se incalteAnimalele, cum ar fi pisicile sau iepurii sunt usor de desenat, dar puteti alege, de asemenea, flori sau alte reprezentari, cum ar fi stele, baloane, masini sau altceva in functie de abilitatile artistice ale fiecaruia. Fiecare dintre modele variaza in functie de incaltaminte cizme, sandale, papuci si pentru fiecare trebuie sa le spunem o poveste diferita, care ii va incanta pe copii. De exemplu, desenati o minge pe stangul si o pisica la dreptul: pisica vrea sa se joace cu mingea.

Vom folosi un pix, un stilou sau un marker, de culoare neagra. Dezavantajul este, desigur, ca se freaca pe sosete si se ia, in special pe sosetele deschise la culoare, din cauza transpiratiei. Pentru a evita acest lucru, pur si simplu asteptati pana cand este uscat afara si dupa ce desenati aplicati un strat de lac de unghii pe desen.Si, din nou, asteptati pana se ususca in totalitate.

Cateva  sfaturi

O alta solutie ar putea fi utilizarea unor hartii speciale al carui imprimeu il punem pe pantof. Din nou, cel mai bine este sa protejam desenul printr-un strat de lac.

Este necesar sa se adapteze desenul in functie de pantofi. Pentru vara, ei sunt descoperiti si suntemi fortati sa facem desenele in partea de jos. Pentru o fetita, o alternativa este de a prinde o floare de plastic sau un sirag de margelute pe breteluta de la sandale, acesta care are avantajul de a fi si decorativ.

In cele din urma, acest mod de a-si pune pantofii poate fi propus si persoanelor cu handicap, indiferent de varsta lor.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole