Inscrierea copilului la gradinita in ultimii ani constituie o adevarata provocare, si asta se datoreaza si faptului ca in multe orase sunt locuri insuficiente in gradinitile de stat, mai ales in acele gradinite cu program prelungit. Unii parinti doresc sa isi inscrie copilul la o gradinita mai apropiata de casa sau servici, altii sa fie o gradinita mai buna, unde copii sa fie mai bine pregatiti, sa beneficieze de educatori mai bine pregatiti. Pentru a va putea inscrie copilul la gradinita poate aveti nevoie si de informatiile date de Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti

In vederea asigurarii necesarului de cadre didactice pentru invatamantul prescolar pentru anul 2009 - 2010 Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti anunta urmatoarele:

Reinscrierea copiilor in gradinite se va face in perioada 7 aprilie - 15 mai 2009, pentru copii care au frecventat gradinita in aceiasi unitate in anul scolar 2008 - 2009.
Transferul copiilor de la o unitate la alta, se realizeaza la cererea parintilor, cu avizul celor doua unitati, in perioada 7 aprilie - 15 mai 2009.
Inscrierile copiilor la gradinita vor avea loc in perioada 15 mai - 1 iunie 2009. \

copii gradinita

Criteriile dupa care se vor face inscrierile la gradinita sunt urmatoarele:
- existenta fratilor si a surorilor in aceiasi gradinita 
- domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei
- locul de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali in apropierea gradinitei.

In perioada 1 - 5 iunie 2009, cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in cadrul Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant. Afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate si cele respinse pentru inscrierea la gradinita, se va face in data de 8 iunie 2009.

Conform planului de scolarizare pentru anul scolar 2009 - 2010, numarul locurilor in gradinite in Bucuresti este de 29 940 (1497 de grupe).

Documentul original il puteti vedea aici.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4