Cand era fetita mea mai mica, cautam o solutie prin care sa pot sa educ copiii mult mai usor, si am ajuns la concluzia ca ar trebui sa combin si joaca cu invatatul diferitelor notiuni, asa ea va invata mai usor si din placere, si chiar va dori singura sa invete mai mult. Pentru a face asta am apelat la diferite carticele, reviste si jucarii educative.

In primul an de viata am cumparat jucarii cu diferite forme mari si colorate prin care am incercat sa o invatam sa deosebeasca culorile si formele sa faca asocieri intre diferite forme, culori si chiar sunete, una dintre jucariile educative folosite a fost casuta cu forme ca acesta. Asa am reusit sa isi dea seama de forma diferitelor obiecte, fetita noastra era foarte bucuroasa cand reusea sa bage in casuta formele respective, ii spuneam care este forma triunghi si ca trebuie sa caute o gaura cu aceeasi forma, ii mai aratam ca la gaura triunghi este aceeasi culoare precum are si triunghiul, apoi faceam acelasi lucri si la forma cerc, patrata steluta. Apoi o intrebam sa imi arate diferite culori, si cand nimerea o rasplateam cu ceva (una dintre rasplatile noastre era un pupic sau batutul din palme), am avut si alte jucarii educative

Dupa ce a facut un anisor am folosit cateva jucarii muzicale in care trebuia sa recunoasca animale, plante, culori, avea un pix electronic si cand apasa pe raspunsul corect acesta canta un cantecel pentru copii. Era super incantata cand reusea si auzea cantecelul. O alta jucarie educativa pe care am folosito era  o carticica din care se auzeau diferite sunete de animale, daca apasa pe butonul corect, pe fiecare pagina era un animal mare si erau alaturi mai multe butoane cu pui de animale colorate diferit si in posturi diferite precum si animalul din imaginea mare, si trebuia sa asocieze animalul mare cu puiul de animal.

Set de joaca Piata Little People

Pe la varsta de 3 ani, a primit de la Mos Craciun o tabla magnetica pentru desen ca aceasta, asa am facut economie la multa hartie si creioane, pixuri, carioci stricate si ne-am protejat si mobila sau peretii de picturile ei.

Aceasta tablita are o suprafata cu pilitura de fier magnetizata intre doua suprafete speciale, in trusa mai este un fel de stilou, care avea in varf un magnet si cand acesta trecea pe suprafta tablitei magnetice, determina schimbarea orientari  piliturii magnetice ceea ce determina o urma vizibila, ca si cum ar fi desenat cu un stilou real. In cutie mai erau si diferite forme ce o ajuta sa realizeze diferite desene. Pe aceasta tablita facea tot felul de desene, ne jucam cu ea, se amuza ca putea sterge imediat ce a desenat. Ne jucam impreuna si noi faceam un desen apoi ea unul si tot asa, am folosit tablita si la invatarea numerelor, si a literelor, incepand de pe la 4 ani recunostea literele si cifrele, si pe unele chiar le desena.

Daca vreti sa faceti economii cand cumparati jucarii am gasit o lista cu magazine de jucarii pentru copii.

Indiferent de varsta am cumparat mereu jocuri lego si puzzle, bineinteles adaptate varstei copilului, jocurile lego ii ajuta sa le dezvolte imaginatia si indemnarea, iar un puzzle ii ajuta sa le dezvolte atentia, sa faca corelatii, sa vada diferentele de nuante de culori. Un puzzle poate face parte din acele jucarii educative pentru toate varstele, inclusiv noi adultii ne relaxam din cand cu cate un puzzle mare de 1000 sau 2000 de piese cu reprezentari de piesaje sau tablouri celebre.

Acum fetita mea are 8 ani, este foarte pasionata de natura, ii plac plantele, are cateva ghivece pe care le ingrijeste, studiaza animalele si pasarile din atlase si enciclopedii, si ne-a spus ca isi mai doreste un atlas cu pasari si un microscop prin care sa studieze plantele, gandaceii si multe altele. Am gasit acest microscop pentru copii, ce contine  3 obiective de marire 150x, 450x, 900x ceea ce ii va dezvalui fetitei mele o noua lume fascinanta, astfel incat lectiile de biologie vor deveni o placere.

Voi ce jucarii educative ati mai cumparat copiilor vostri? Ce jucarii au cerut de la Mos Craciun? Voi le-ati dat sugestii de jucarii educative sau ati preferat sa aleaga fara ajutorul vostru?

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole