Cercetările au demonstrat că prezenţa televizorului în camera copiilor duce la întârzierea orei de culcare şi la scurtarea duratei somnului. Un alt studiu, mai nou, arată că probleme similare de somn au şi copiii care au în dormitor „ecrane mici”, precum smartphone-ul,.

Studiul, “Sleep Duration,Restfulness, and Screens in the Sleep Environment”, publicat în februarie 2015 în revista Pediatrics, a evaluat 2048 de copii aflaţi în clasele IV-VII în ceea ce priveşte ora de culcare, ora de trezire, senzaţia de somn şi prezenţa de televizoare, smartphone şi alte ecrane mici în dormitorul lor. Copiii care dormeau aproape de un ecran mic şi cei care aveau un televizor în dormitor au avut durate de somn mai scurte în timpul zilelor săptămânii.

copil la televizor

Copiii care dormeau în preajma unui ecran mic au raportat mai des că li se pare că nu dorm destul. Privitul la televizor sau DVD şi jocurile video sau pe computer s-au asociat şi ele cu durate de somn mai reduse şi somnolenţă. Copiii care au ecrane în jur dorm mai târziu seara, de asemenea. Autorii studiului spun că rezultatele studiului lor ar trebui să atenţioneze părinţii să restricţioneze accesul neîngrădit la ecranele media în dormitoarele lor.

traducere: BABY CARE SIBIU

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole