Uneori decorarea un brad de Craciun poate parea asa de complicat incat sa te simti ca si cum ai canta "Of brad frumos", mai degraba decat "O brad frumos". Fie ca decorati un brad natural  sau un brad artificial iata cateva sfaturi pentru a face intreaga experienta un pic mai putin dezorganizata. Nu va putem promite ca urmand aceste sfaturi vei avea cel mai frumos brad de craciun, dar in mod sigur va fi o experienta placuta.

1. Stiu ca acest articol ar trebui sa fie despre decorarea unui brad de Craciun, dar haideti sa incepem mai intai cu scoaterea decoratiunilor. Gandeste-te la anul trecut. Ai inceput pur si simplu sa scoti totul si sa arunci decoratiunile intr-o cutie? Este instalatia de lumini incurcata? Ati inghesuit parti din bradul artificial in sacul de golf? Acesta este modul in care se incheie viata unui brad de Craciun. Sunt sigur ca ati auzit de vechea zicala "cum incepe, asa se termina si asa incepe din nou." Acest lucru este valabil pentru decorarea un pom de Craciun, de asemenea. In acest an, veti jura sa impachetati totul intr-un mod organizat, astfel incat sa nu pierdeti timp pentru sortarea ornamente deteriorate si gramezilor de beteala vechi.

decorarea bradului de Craciun2. Daca bradul de Craciun arata bine sau nu depinde de ce tip de brad alegi . Credeti sau nu, exista unele specii de arbori care sunt mai usor de decorat decat altele. Pinul este tipul de copac vesnic verde, care este cel mai probabil sa-si piarda acele . Cele mai bune tipuri de arbori atunci cand vine vorba de impodobirea cu ornamente sunt brazii si molizii. Acest lucru se datoreaza faptului ca ramurile lor sunt mai robuste. Desigur, daca decorati un brad artificial  acest sfat nu va este de foarte mare folos.

3. Atunci cand decorati un brad de Craciun natural,  asigurati-va ca este taiat de curand. Puteti afla daca un brad este taiat de curand sau nu prin indoirea ramurilor. In cazul in care ramurile se indoaie un pic, inseamna ca este plin de umiditate si are mai multe sanse de a sustine decoratiunile de Craciun. In cazul in care ramura este rigida, nu-l cumparati. Este prea uscat pentru a sprijini decoratiuni si probabil acele sale vor cadea peste tot pe pardoseala camerei.

4. Daca cumparati un brad natural, amintiti-va sa strangeti covorul inainte de a monta suportul de sustinere. Unii brazi de Craciun sunt acoperiti cu o plasa de protectie si dispozitive de prindere. Asigurati-va ca inainte de a amplasa pomul pe suport scoateti plasa de protectie.

5. Atunci cand decorati un brad de Craciun asigurati-va ca ati descurcat instalatia electrica inainte de a o monta pe pom si toate becurile functioneaza. Cand incercati sa schimbati becurile arse pe instalatia montata deja pe pom, exista pericolul sa apara o scanteie si sa transforme tot pomul intr-o torta.

6. Este posibil sa fi auzit ca decorarea unui brad de Craciun cu instalatie electrica este mult mai sigura decat decorarea in mod traditional cu lumanari. Acest lucru este adevarat, atata timp cat respectati o regula cardinala: sa nu existe contact intre becurile instalatiei electrice si ramurile bradului. Ca si in cazul lumanarilor, becurile instalatiei electrice de Craciun pot incalzi acele bradului si astfel poate aparea pericolul unui incendiu. Acest lucru este valabil mai ales daca cumparati pomul de craciun in ajun, pom care de obicei este uscat. Cei mai siguri pomi sunt brazii artificiali, unii dintre acestia avand sisteme electrice de siguranta.

decorare brad de Craciun7. Daca aveti copii sau animale care se joaca in jurul bradului pe timpul sarbatorilor de iarna, este mai sigur sa aveti un brad artificial decat unul natural. Riscul ca degetelele lor sa traga de becurile instalatiei electrice este mai mic si astfel pericolul de electrocutare este eliminat. Nu in ultimul rand, riscul de inghitire a acelor cazute pe podea este eliminat.

8. Decorarea pomilor de Craciun este pana la urma o problema de proportii. Atunci cand impodobiti pomul de Craciun, asezati decoratiunile voluminoase pe ramurile inferioare si plasati decoratiunilemai mici pe ramurile superioare.Aceasta asezare este placuta ochiului.

9. Atunci cand decorati bradul de Craciun nu este indicat sa plasati bucati de beteala pe toata suprafata bradului. Efectul cel mai atractiv este realizat prin atarnarea bucatilor de beteala la extremitatea ramurilor creind senzatia de turturi.

10. Alegeti o tema pentru bradul de Craciun. Alegerea unei teme va ofera posibilitatea de a fi la moda. Puteti alege o tema de culori - auriul, argintiul, rosul sau rozul care arata grozav pe un copac alb artificial  sau puteti opta pentru o decorare traditionala, cum ar fi arborele stil german (decorat cea mai mare parte cu alimente) , copac stil victorian (decorat cu ornamente mici detaliate si o multime de ingeri) sau stilul de copac taranesc(decorat cu bile de sticla, ornamente din lemn si multa lana pentru a simula zapada.)

11. Atunci cand decorati un brad de Craciun nu uitati sa-l faceti unic prin adaugarea de amintiri de familie, care au fost transmise din generatie in generatie. Un alt mod frumos de decorare este atarnarea de felicitari de Craciun sau prajiturele si bomboane pe care le-ati facut in propria bucatarie. Acest lucru da pomului de Craciun o nota personala.

12. Fie ca decorati un pom natural sau artificial  amintiti-va ca  putin inseamna mai mult. Cu alte cuvinte, nu aglomerati cu decoratiuni pomul de Craciun. Aceasta este regula de aur care se aplica in cazul decoratiunilor interioare.

Cu putina imaginatie si cu mult suflet poti avea in casa cel mai frumos brad de Craciun.

Articol de Antoneta Barbu

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole