A fost facut studiu foarte amplu in care sau analizat aproximativ 1,5 milioane de oameni ce a demonstrat ca riscul de infarct, cancer si alcoolism scade considerabil in randul oamenilor care au copii. Se pare ca cuplurile cu un copil sau cu mai multi copii au prezentat un risc mai mare pentru afectiunile respective, decat cele cu doar doi copii. Oare de ce?

Rezultatele acestui studiu au fost publicate in revista Social Science and Medicne si au fost oferite de o echipa de cercetatori norvegieni si britanici. Acestia au strans date timp de 33 de ani de la cupluri formate din barbatii si femei din Norvegia.

Sa observat ca in cazul cuplurilor care nu au copii sau au doar un singur copil, exista o predispozitie mai mare pentru aparitia unor afectiuni legate de consumul de alcool. Sa observat ca in cazul femeilor, aceste afectiuni sunt de natura cardiaca, iar barbatii au probleme mai mari cu sistemul respirator.

familia cu 2 copiiSi in cazul parintilor care au trei copii au fost observate o serie de probleme de sanatate, si totusi parintii cu doi copii au cele mai putine probleme medicale. In cazul mamelor care au patru copii, multe dintre acestea au avut de/a face cu cancerul cervical, iar tatii care au o progenitura la fel de numeroase, prezinta probleme de ordin psihologic, precum irascibilitatea si violenta.

Emily Grundy, cercetator la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat: "In familiile cu patru copii sau mai multi exista un mediu mai stresant, atat din punct de vedere psihologic cat si socio-economic."

Pe de alta parte, daca e vorba de copii gemeni se pare ca nu mai este la fel de avantajos. Exista un alt studiu, in care se spune ca parintii care au gemeni au o rata de divort mai ridicata decat ceilalti parinti. Principalul motiv pentru aceast fenomen est faptul ca familiile tinere sunt supuse unui stres financiar mai mare atunci cand au doi copii de crescut in acelasi timp, de asemenea si 2 copii mici care plang in acelasi timp pot fi foarte solicitanti.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole