Casatoria este buna pentru sanatate si reduce riscul de anxietate si depresie. Aceasta concluzie a reiesit in urma unui studiu international, care arata ca relatiile de cuplu contribuie la reducerea riscurilor de depresie si anxietate. Cercetarea a fost condusa de oameni de stiinta din Noua Zeelanda si a fost realizata pe un esantion de 34.500 persoane din 15 state, informeaza Le Figaro. 

"Ceea ce a aratat studiul nostru este ca relatia de cuplu aduce multe binefaceri sanatatii mentale, atat la barbati cat si la femei, si ca durerea si problemele sfarsitului unei casatorii fac oamenii mai vulnerabili la tulburari mentale", a declarat Kate Scott, psiholog la Universitatea Otago din Noua Zeelanda. Separarea, divortul sau vaduvia accentueaza riscurile in fata unor probleme ca depresia, la barbati, si abuzul de alcool si medicamente la femei.

Casatoria este benefica si femeilor si barbatilor, in ceea ce priveste sanatatea mentala, desi pana acum credeam ca mariajul este mai bun pentru barbati, din acest punct de vedere, a explicat Kate Scott.

casatoria mentine sanatateaStudiul a mai aratat ca barbatii sunt mai putin expusi riscurilor de depresie, in timpul primului mariaj, decat femeile. O explicatie ar putea consta in faptul ca femeile au tendinta sa intre intr-un rol traditional de sotie, la prima casatorie, a declarat cercetatorul.

Sursa: MediaFax

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole