Constipatia la nou-nascut sau bebelus
Majoritatea nou-nascutilor au de regula in primele 24-36 de ore de viata primul lor...
Cea mai importanta piesa din dormitor nu este patul ci salteaua, calitatea saltelei ne influenteaza somnul mai mult decat ai putea crede, asa ca alegerea celei mai bune saltele de pat este o decizie importanta ce trebuie luata in cunostinta de cauza, majoritatea dintre noi petrecem o treime din viata in pat.
Alegerea unei saltele de pat devine si mai importanta daca avem probleme cu coloana vertebrala, daca avem o greutate peste medie, daca suferim de insomnie si altele. Multi au ca prim criteriu cand aleg o saltea, pretul, dar totusi trebuie sa ne facem o ierarhizare corecta a prioritatilor, si sanatatea trebuie pusa pe primul loc.
Inainte de a da o raita prin magazinele de saltele este recomandat sa va documentati despre tipurile de saltele si in functie de necesitatile dumneavoastra precum si in limita bugetului ca orientati catre anumite tipuri de saltele, ca sa aveti un punct de pornire.
Designul special din arcuri impachetate individual te juta sa te simti confortabil chiar si atunci cand partenerul se misca in somn, fiecare arc lucrand individual, asigura o pozitie corecta a coloanei vertebrale si descarcarea tensiunii corpului persoanei care doarme pe saltea pe toata durata noptii. Detalii si preturi saltele cu arcuri individuale!
Saltelele cu Memorie - memory foam sunt ideale din punct de vedere ergonomic pentru sprijinirea cloanei vertebrale, avand un strat special ce asigura dispersarea uniforma a punctelor de presiune. Detalii si preturi saltele memory foam!
Criteriile principale pe care trebuie sa le luati in consideratie
O saltea prea tare nu este indicata deoarece poate provoca puncte de presiune, ce pot determina o postura incorecta a corpului pe durata noptii. O saltea prea tare in combinatie cu o postura incorecta de-a lungul zilei, poate determina deformari ale coloanei vertebrale, in special daca este vorba despre copii.
Recomandarea noastra este sa alegeti o saltea de duritate medie sau scazuta, care va va oferi o sustinere corecta din punct de vedere anatomic.
In functie de tehnologia folosita sunt 5 categorii mari de saltele, pe care le vom prezenta succint mai jos:
Salteua cu arcuri: arcurile sunt deja o traditie, daca va decideti sa la saltea traditionala cu arcuri, cautati o saltea cu un numar cat mai mare de arcuri, si cu diametru cat mai mic, pentru o sustinere cat mai uniforma a corpului pe durata somnului;
Saltele OrthoFlex PureSalute Ag: este o saltea ortopedica cu un strat intermediar de spuma HR echo de inalta densitate si viscozitate. Baza saltelei este o caseta cu structura de arcuri biconice. Pe ambele parti exista un strat intermediar de 2,5cm spuma poliuretanica din Soia si H2O de inalta densitate si viscozitate urmata de doua straturi de 5 cm din BBC intr-un covor de vata tratat antialergic, antitasare ,antiacarieni si antibacterii. Tesatura este un brocart din mix BBC si poliester cu tratament de descarcare electrostatica si protectie antibacteriana cu ioni de Ag.
Grosimea (inaltimea) saltelei va trebui sa fie de minim 15 cm (verifica si la cadrul patului distanta dintre suport si margine patului), salteaua sa aiba o lungime mai mare cu cel putin 10 cm decat inaltimea celui ce va dormi in pat, asta daca nu aveti cumparat deja cadrul de pat. Dar daca aveti deja un cadru de pat trebuie doar sa masurati lungimea si latimea interiorului cadrului de pat, cele mai frecvente saltele sunt cele de lungime 200 cm sau 190 cm, iar latime 140 cm, 160 cm sau 180 cm.
Exista si posibilitatea de a cumpara o saltea cu doua fete, cu o fata de vara si una de iarna. Daca alegi o saltea simpla este recomandabil sa se intoarca salteaua la fiecare 2-3 luni (atat de pe o parte pe alta, cat si pe lungime, inversand zona „de cap” cu cea „de picioare”), aceasta este specificat si pe instructiunile de folosire pe care le vei primi la cumparare. Aceasta intoarcere periodica a saltelei este neceesara pentru ca aceasta sa isi mentina calitatile pentru o perioada car mai lunga.
Exista un avantaj daca la cumpararea saltealei primiti si o husa de protectie, dar daca aceasta nu este deja inclusa, recomandarea noastra este sa va procurati sau sa confectionati la comanda o astfel de husa, puteti gasi cateva modele de huse saltea aici. Husa va prelungi viata saltelei, este mai usor de spalat, ajuta la aerisirea acesteia. Daca exista posibilitatea e de preferat sa cautati o husa antialergica.
Achizitionarea unei saltele este o investitie pe termen lung, iar o garantie de cel putin 5 ani este si un semnal ca salteaua este de calitate, exista pe piata si saltele cu garantie mai mare, asa ca recomandarea noastra este sa cumparati o saltea doar daca are termenul de garantie de cel putin 60 de luni (5ani).
Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa alegi cea mai buna saltea de pat pentru tine.