Remedii naturale cu care sa ii cresti imunitatea copilului tau
Stim cu totii scenariul care da vestea unei raceli. Copilul tau a fost la scoala...
În Marea Britanie persoana care are în grijă viitoarea mămică pe toată perioada sarcinii este moaşa. Doar în momentul în care intervine ceva în evoluţia sarcinii, se apelează la servicii medicale de specialitate.
În plus, un test de sarcină pozitiv este suficient pentru ca o femeie să fie considerată însărcinată. Primul test concludent se va face de abia după 10-12 săptămâni fiind testarea cu ultrasunete. În rest, viitoarea mămică nu va face absolut nicio examinare pe perioada sarcinii, specialiştii susţinând că nu există niciun motiv să caute ceva rău dacă totul decurge firesc şi nu apar probleme în evoluţia sarcinii. Şi în privinţa vitaminelor, există aceeaşi reticenţă. Viitoarea mamă nu va lua vitamine pe timpul sarcinii dacă are o dietă echilibrată. Doar femeilor musulmane se recomandă vitamine din cauză că acestea nu pot produce vitamina D fiind în permanenţă acoperite şi protejate de soare. Totuşi medicii recomandă în primul trimestru de sarcină acidul folic pentru toate viitoarele mămici.
Ca în multe state europene, femeia însărcinată cât şi lăuza beneficiază de numeroase gratuităţi. Naşterea unui copil este absolut gratuită, cu referire în special la îngrijirea medicală. Bineînţeles, familia va cheltui ceva bani cu hainele noului-născut şi accesoriile de rigoare. De asemenea, femia însărcinată cât şi viitoarea mama beneficiază de servicii stomatologice gratuite până când copilul împlineşte 12 luni.
Totodată, viitoarea mămică poate participa la diferite cursuri, yoga, aqua aerobic, iar după naştere, mămica beneficiază şi de alte servicii.
Când se apropie termenul, aceasta poate alege unde să nască pentru că are mai multe opţiuni. Poate naşte fie la maternitate, fie la un centru de naşteri care este diferit de o maternitate, unde sînt numai moaşe ori acasă. În Marea Britanie, nu este ieşit din comun ca o femeia să nască acasă, unul din 50 de copii fiind adus pe lume chiar în casa unde va creşte. În ceea ce priveşte centrul de naşteri, acesta este o unitate adiţională unui spital regional sau poate fi total independent. În cazul în care viitoarea mamă alege să nască acasă sau la un centru de naşteri, ea va fi îngrijită, supravegheată şi ajutată în permanenţă de o moaşă, iar în cazul în care naşterea nu decurge aşa cum ar trebui, moaşa se va ocupa de transferul la un spital.
Sursa: Romani in UK | Forumul romanilor din Anglia